Jump to content

Modem Tanıtırken Hata


mavibulut

Recommended Posts

Onixon marka modem yüklemek istiyorum.Önce "Error loading newdev.dll" diyor. Daha sonra "Administrator prvilegas are required to install, uninstall, or configure the DSL software" diyor ve yüklemiyor. Yardımlarınızı bekliyorum

*Windows XP Service Pack 3

Link to comment
Share on other sites

Sürücü Yazılımının Kurulumu

Kurulum CD’sini CD-ROM sürücünüze takın. Sürücünün bulunduğu dosyanın çinde gördüğünüz setup.exe üstüne çift tıklayarak DSL Modem DSL Modem Setup Wizard’ı (Kurulum Sihirbaz) çalıştırın. Sihirbaz, sisteminizi kurulum için hazır hale getirirken ekranınıza kurulum penceresini getirecektir.

Ekranda kurulumun ikinci aşaması için Welcome (Hoşgeldiniz) penceresi görüntülenecektir. Pencerede kurulumdan vazgeçmek ve Windows programlarından çıkmak için de alternatif sunulacaktır. Eğer Windows programları kapanırsa Next butonuna basarak devam edin.

Not: Bu işlemi iptal ederseniz, Device Driver Folder’dan setup.exe programını çalıştırarak kurulumu yeniden yapılandırın.

Licensing Agreement (Lisans Anlaşması) mesajı ekranda görüntülenecektir. Accept (Kabul ediyorum) butonuna tıklayarak ilerleyin.

Select Service Provider (Servis Sağlayıcısını Seçin) penceresi DSL servis sağlayıcınızı seçmenize olanak tanır. Servis sağlayıcıların listesi ekranda belirir. Type of Driver, ATM Virtual Path ID (VPI), ATM Virtual Circuit ID (VCI), Encapsulation Type ve Modulation Type seçeneklerinin herbiri için önceden belirlenen değerler seçeceğiniz DSL servis sağlayıcısı listesinde mevcut olacaktır.

Eğer DSL servis sağlayıcınız listede görüntüleniyorsa ve önceden öngörülen değerleri değiştirmek istemiyorsanız, servis sağlayıcınızın isminin üstüne gelerek seçin ve ekranda görünen Next butonuna tıklayarak 5. adım işleme ilerleyin.

Eğer DSL servis sağlayıcınız listede görüntüleniyorsa ve önceden öngörülen değerleri değiştirmek istiyorsanız, servis sağlayıcınızın isminin üstüne gelerek seçin ve ekranda görünen Customize butonuna tıklayarak adım a işlemine geçin.

Eğer DSL servis sağlayıcınız listede görüntülenmiyorsa, Other Service Provider (Diğer Servis Sağlayıcılar) butonuna tıklayın ve adım (a) işlemine geçin.

Select Driver Type (Sürücü Tipini Seçin) penceresinden kurulumunu yapacağınız sürücü tipini seçerek Next butonuna basarak ilerleyin.

İletişim Seçenekleri’nden (Communication Settings) VPI, VCI, Encapsulation ve Modulation seçeneklerini işaretleyerek Next butonuna basıp ilerleyin.

Not: Encapsulation seçeneği seçilen sürücüye bağlı olarak seçeneklerin bulunduğu listede değişik görüntülenebilir.

Kuruluma Hazır (Ready to Install) penceresi ekranda belirir. Ekrandan mevcut ayarları kontrol edebilir ve Geri (Back) seçeneği ile ayarları değiştirenilir, İleri (Next) seçeneği ile mevcut ayarları kabul edebilirsiniz.

Ekranda sürücülerin kurulmakta olduğuna dair bir mesaj penceresi belirecektir.

Installing (kuruluyor) penceresi ekranda görüntülenecektir. Şimdi USB kabloyu PC’ye takabilirsiniz.

Kurulum sırasında yaptığınız değişikliklerin etkili olabilmesi için bilgisayarınızın yeniden çalıştırılması gerekmektedir. Bu işlemi yapabilmeniz için ekranda Yeniden Çalıştırın (Reboot) penceresi belirir. Evet, bilgisayarı yeniden çalıştırmak istiyorum (yes, reboot the computer now) seçeneğini işaretleyerek Close (Kapat) butonuna tıklayın.

Bilgisayarınızı yeniden çalıştırdıktan sonra USB ADSL modem kurulumu tamamlanacaktır. Kurulum işleminin tamamlandığını gösteren Finished (tamamlandı) penceresi ekranda belirecektir

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...