Jump to content

Lise Öğrencileri İçin Olpc


KemalALKIN

Recommended Posts

Lise Öğrencileri İçin OLPC

Uruguay'da tüm ilk öğretim öğrencilerinin OLPC'si var. Şimdi sıra liselerde!

olpc.jpg

Her Çocuğa Bir Laptop (OLPC), dünyadaki her çocuğun modern eğitime ulaşmasını sağlamak olan ve kâr amacı gütmeyen bir organizasyon. Son olarak, Uruguay’da bulunan lise öğrencilerine 90 bin XO dizüstü bilgisayar sağlama kararı verildi.

Uruguay hükümeti, Plan Ceibal programı çerçevesinde, ülkedeki tüm ilköğretim öğrencilerine, Linux tabanlı 380 bin XO bilgisayarın dağıtımını tamamladı ve şimdi hayli başarılı olan bu programı, lise öğrencilerine doğru genişletiyor. Uruguay’da 230 bin lise öğrencisi olduğu belirtiliyor.

OLPC Dernek CEO’su Rodrige ARBOLEDA "Şimdiye kadar, dünya çapında XO dizüstü bilgisayar kullanan 1,5 milyon öğrenci var. XO lise sürümü yüklü dizüstü bilgisayarı, XO’nun ve yazılımlarının kullanıcılarının ihtiyaçlarına nasıl kolayca uyum sağlayabildiğini gösteriyor." diyor.

İkinci nesil OLPC

XO lise sürümü yüklü dizüstü bilgisayarı (XO-H), XO 1.0 ile aynı endüstriyel tasarıma sahip. VIA işlemci tabanlı XO-H, XO 1.0’ın hızının iki katını, 4 katı fazla Dram bellek ve 4 katı Flash bellek sunuyor. XO-H, büyük yaştaki öğrencilerin daha büyük eller ve parmaklarla daha iyi çalışabilmesi için geniş bir klavyeyle tasarlanmış. Sistem Linux işletim sisteminin üstünde ofis verimlilik araçları sunan Gnome masaüstü ortamı ve öğrenme odaklı Sugar kullanıcı arayüzüyle birlikte gelecek.

Latin Amerika’daki OLPC’nin Eğitim Yöneticisi Claudia URREA "Sugar, tipik ofis çalışanlarının masaüstü ortamına benzemiyor ve öğrenme ortamında öğrencilerin birbirleriyle işbirliği yapmasına izin veriyor." diyor ve ekliyor: "İlkokul sınıflarındaki XO 1.0 kullanan ve büyümekte olan öğrenciler, XO lise sürümlü dizüstü bilgisayarlara rahatça geçebiliyor."

XO-H bilgisayarlar, orta öğretimin ihtiyacı olan, bilimsel yöntemlere dayalı eğitim yazılımlarıyla dağıtılacak. Dizüstü bilgisayarın yeni renkli kasası (açık ve koyu mavi) lise öğrencileri için bir seçenek olacak. Zorlu ortamlar için tasarlanan XO, özellikle uzaktan eğitim sınıfları için ve ev okul arasındaki günlük ulaşım için çok uygun. XO, diğer dizüstü bilgisayarlara göre üçte biri oranında az elektrik kullanıyor.

OLPC bugüne kadar, Plan Ceibal programı çerçevesinde, öğrencilere 380 binden fazla XO bilgisayar dağıttı. 20 binden fazla öğretmen de birer XO bilgisayar sahibi. Büyük bir başarıyla devam eden öğrencilere bilgisayar dağıtımı hareketi, Eylül 2010’da XO-H dağıtımıyla yeniden başlayacak.

Geçtiğimiz aylarda benzer bir çalışmayı Filistin'de yapan OLPC programının hedefi, dünya üzerinde bilgisayarsız çocuk bırakmamak.

Kaynak: One Laptop per Child

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...