Jump to content

Her Usb Cihaz Şu Anda Büyük Tehlike!


avis

Recommended Posts

USB arayüzüyle çalışan cihazların tamamı bilgisayarınıza zarar verme potansiyelini taşıyor.

Son yıllarda bilgisayarımızla birlikte, harici depolama birimleri dışında kullandığımız cihazların çoğunu USB arayüzü üzerinden bağlıyoruz. Klavyeler, fareler, yazıcılar, Webcam'ler, hoparlörler, ses kartları...

usb_tehlike_haberici.jpg

USB arayüzü üzerinden kullandığımız cihazların sayısı bu kadar artmışken size mutlu (!) bir haber verelim:

Bir grup Kanadalı Hacker, herhangi USB cihazı bir tür "Donanım Trojan'ine" çevirebilecek açığı keşfettikleri belirlendi. Tak ve Çalıştır USB cihazları genel bir kurala sahiptir; USB cihaz, kendisini bilgisayara tanıtır. Bilgisyar da belli bir kurala göre USB cihazı olduğu şekilde doğrular. Yani bir klavye bilgisayara bağlandığında "Ben kamerayım" diyebilirse, bilgisayarımız da onu bir kamera olarak kaydedecek.

Yani eğer USB'ler kılık değiştirebiliyorsa, herhangi bir alarmı devreye sokmadan fevkalade şekilde içeriden dışarıya veri aktarabilir. Kanada Royal Askeri Okulu'ndan John Clart, Sylvain Leblanc ve Scott Knight, bir klavyenin devresi üzerinde çeşitli değişiklikler yaparak bilgisayarın ana sabit diskinden veri çaldılar, daha sonra parlayan bir LED aracılığıyla Mors Alfabesi kullanarak bunu aktardılar.

Sadece sabit diskten değil, FTP ve e-posta hesabından da veri çalınabilir. Hacker'lar ve ajanlar kolayca bir donanımı, modifiye edilmişiyle değiştirebilirler. Netice olarak ne kullanıcı, ne de bilgisayar herhangi bir şekilde dönen olayı kavrayamaz!

kaynak

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...