Jump to content

Hard Drive Inspector 3.85.372 Pro | Portable


TornadoEffect

Recommended Posts

  • Moderator

11112harddrive.jpg

Hard Drive Inspector 3.82.358 Professional Portable | 2.85 Mb

turkishq.gifHard Drive Inspector, sabit diskin sağlıklı olup olmadığını denetleyen bir programdır. Bilgi depolamada kullanılan sabit diskler bilgisayarın en önemli parçalarından biridir. Elektrik kesintisi gibi durumlarda sabit disklerin zarar görme durumu yüksek olabiliyor. Ayrıca yüklenen silinen programlarda diskin genel yapısında uzun sürede bir yavaşlık ortaya çıkartabiliyor. Depolanan bilginin tamamı ya da bir kısmının kaybolması özellikle çöken bir diskten veri kurtarmak hem zaman hem de para kaybına yol açabilir.

Modern sabit diskler SMART (disk izleme, analiz ve raporlama teknolojisi) teknoloji sayesinde disk hatalarını algılayacak şekilde geliştiriliyor. Bu teknoloji Hard Drive Inspector ile sabit diskin fiili ve performans durumunu çeşitli ölçümlerle izleyebiliyor. Program verileri analiz eder ve bu sayede kullanıcıya sabit diskin durumu hakkında uyarı ve bilgi verir. Bu sayede eğer disk kötü duruma gelmişse veriler kaybolmadan içindeki bilgiyi alıp yeni bir disk takmakta fayda var. Bu doğrultuda veri ve zaman kaybının önüne geçilmiş olunur.

Programı çalıştırdığınızda gelen pencerede disklerin genel yapısı gösterilir ve karşılarında genel sağlık durumu belirtilir. Bu kısımda her diske ait ayrıntılı bilgi de yer alır. Disk modeli, kapasite, toplam boş alan, açık kaldığı süre, sıcaklık durumu, SMART durumu gibi bilgilere erişilebilir. Disk bilgisinin raporu kaydedilebilir ve e-postayla gönderilebilir.

english.gifHard Drive Inspector is a powerful, effective and easy-to-use program that monitors hard drive health. The value of information stored on an average computer hard drive often exceeds the value of the computer itself. But a hard drive is one of the most unreliable internal computer devices. When it crashes (which happens quite frequently), the stored information will be lost fully or partially. Subsequent information recovery is either not possible at all, or constitutes a very sophisticated and expensive procedure that can be performed only by specialists.

Modern hard drives support S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) that was specially developed to detect upcoming disk failures. Using this technology Hard Drive Inspector can monitor the current state of various life-critical parameters describing a disk's reliability and performance. Hard Drive Inspector analyzes this data and warns the user if the parameters indicate a critical reduction of disk reliability. Timely alerts make it possible to copy the data and replace an unreliable disk, thus preventing information loss.

w9fyx4.png

http://uploading.com/files/1241efad/HDInspector_Portable_3.82.358.rar/
or
http://rapidshare.com/files/405133193/HDInspector_Portable_3.82.358.rar

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...