Jump to content

Facebook Fotoğraflarınızı Etiketliyor


wmismail

Recommended Posts

facebooktan-buyuk-yenilik.jpg

Yeni uygulama sayesinde arkadaşlarınızı tek tek etiketlemek zorunda kalmayacaksınız

Facebook artık fotoğraflar için yüz tarama teknolojisini devreye sokuyor.

Facebook sosyal paylaşım sitesinde fotoğraf konusu çok önemli. Bu özellik kendinden sonra gelecek bir çok uygulamanın başlangıcı olacak gibi görünüyor.

Bir çok kullanıcının bu haftadan itibaren karşılaşacağı tarama sistemi, genel anlamda fotoğraf etiketleme konusu üzerinde hassasiyetle duruyor. Şu anki halinde herhangi bir kullanıcı yüklemek istediği fotoğrafı siteye yüklüyor ve istediği arkadaşını burada tek tek etiketliyordu. Ancak tek bir fotoğrafta çok fazla arkadaşınız olduğu zaman bu durum size biraz sıkıntı yaratabiliyordu.

Bu problemi çözmek için Facebook yeni bir yüz tarama sistemi geliştirdi. Bu sistem otomatik olarak yüklemiş olduğunuz fotoğrafta bulunan yüzleri tespit ediyor ve onları tek tek seçiyor. Böylece siz de bu zahmete katlanmamış oluyorsunuz. Tek yapmanız gereken sistemin uygulamasını yüklemek. Uygulamanın adı : “ Bu kimin yüzü?”

CNN

Link to comment
Share on other sites

google picasa'da bu özellik var.. gayet güzel çalışıyor. başarı orano %90dan fazla (kendi resimlerinden söylüyorum bu oranı) üstelik çocukluk resimlerimde dahil. facebookta aynı kalitede bi sistem kullanacaksa çok işe yarar.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...