Jump to content

Laptopların Ekran Kartı Değişirmi ?


repla23

Recommended Posts

bilgisatımın özellikleri ayrıca bilgisayarım sony vaio vgn-ns21m

İŞLEMCİ: Intel Dual Core 667 MHz. 2.16 GHz. 1 MB Cache Bellek T3400 İşlemci

RAM: 3 GB DDR2 667 Mhz. (Max.4 GB) Ram

HDD: 250 GB SATA (5400 Rpm) HDD

OPTİK SÜRÜCÜ: DVD-RW Double Layer

EKRAN KARTI: Yeni Nesil Intel 4500MHD Max. 1320 MB Ekran Kartı

Yeni Nesil Intel 4500MHD Max. 1320 MB Ekran Kartı

1.3 Mega Pixel Webcam

Microsoft Windows® Vista™ Home Premium İng-Tr

Link to comment
Share on other sites

Değişmez. Yaparlarsada çok maliyetli olur ve performans garantisi veremezler ;) Heleki senin kartın on board kart. O hiç değişmez. O Boardda PCI-E çıkışı bile yoktur :)

Bende de ATI Mobility Radeon HD 4300 var. Değişebilse iyi olurmuş. :)

Link to comment
Share on other sites

sanırım anakartla beraber değişsem oluyor yanlışmıyım

Laptopun anakartını değiştirip ne yapacaksınız? Muhtemelen komple elinizde kalır. Hiç bulaşmayın. Yeni bilgisayar fiyatı vereceğinize gidin yeni bilgisayar alın.

Link to comment
Share on other sites

ram değişir, işlemci soket uyarsa değişir ama ekran kartı değişmiyor diye biliyorum vgn serisinin içini görmek için aşağıdaki pdf dosyasını incele.

http://home.comcast.net/~nw_systems/vgnT.pdf[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Eğer laptop anakartında Mxm-II Slotu varsa bu slota uygun ekran kartlarının değiştirildiğini duymuştum.

Arkadaşın dediği bir tür ekran kartı slotu genelde toplama laptop yapan firmalar kullanıyor ama bu slot biraz daha pahalı senin intel ekran kartı muhtemelen değişmez aşağıda bir firmanın linkini veriyorum laptopta olmasını istediklerini seçiyorsun ve kendine laptop topluyorsun. Dell de benzer birşey yapıyordu ama onboard ekran kartları değişmez.

Please register to see this content.
Link to comment
Share on other sites

Sırf görüntü olsun diye laptop alırsan olacağı bu olur. şimdi yazacaklarıma ne alaka diyeceksin belki ama sadece biraz düşünmeye sevk etmek için konuşacağım. Herhangi bir mühendislik veya mimari çizimle uğraşıyorsan birşey diyemem ama normal bir yaşantısı olan ve hiç ihtiyacı yokken laptop alanları anlamıyorum. Şahsi fikrim; laptop sürekli hareket gereksinimi olan, acil işler yetiştirmekte olanların gereksinimi bence. Tüketici toplum olarak hemen bazı şeylere kanıyoruz tabi. global bir sorun bana göre. 20 dk cafe molası verilen bir mekanda sırf geyik olsun diye açılan laptoplar şaşırtıyor beni. neden gerçekleri görmezden geliyoruz? haksızmıyım sizce çok acil bir durumdamı gerçekten bu her köşede laptop kullanan kişiler?!!! Senin mevzuya dönecek olursak eğer; kötünün iyisi bir durum normalde yine tüketim ama en azından daha ucuz!!! boşver sen laptobu çıkar onu elinden ve yeni bir masaüstü pc topla!!! internette yardım alacağın çok yer var herşey parmaklarının ucunda yine! Laptopunu ona ihanet ederek yeni bir pc almak için kullan artık :D i7 işlemciler hd ekran kartları felan laptop ürünlerine göre daha ucuz genelde ortalama bir pc ile istediğin görselliği fevkalade yakalarsın !! saygılar.

sadece ufak bir eleştiri yazısı...

Link to comment
Share on other sites

değişirde 100 tane laptoptan 1 inde o özelliği görürsün ancak mesela benimki Casper MW1 ekran kartı değişebiliyor olsa laptop ekran kartları satılsa değiştircem yani aslında değişebilmesinin bir anlamıda yok

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra...
  • 2 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...