Jump to content

Flock 3.0, Chromium Tabanlı


KemalALKIN

Recommended Posts

FlockIcon.png

Flock geliştiricileri sosyal web tarayıcılarının gelecek nesli olan 3.0 için bir beta sürümünü duyurdu. Kısaca anlatmak gerekirse Flock; MySpace, Facebook, Bebo, Digg, YouTube ve Twitter dâhil önde gelen sosyal ağ servislerini ve çoklu ortamları otomatik olarak yöneten meşhur bir çok platformlu bir web tarayıcı.

Flock'un 1.x ve 2.x sürümleri geçmişte Mozilla'nın Firefox tarayıcısını temel alırken, Flock ekibi yeni 3.0 sürümünü Google'ın açık kaynak Chromium tarayıcısını temel alarak geliştiriyor.

Flock CEO'su Shawn HARDIN, blogundaki girdisinde “Chromium platformuna dayanan Google Chrome'dan sonraki ilk kapsamlı tarayıcı olan yeni Flock, çarpıcı bir hıza sahip!" diye yazıyor ve blog girdisine şu satırları ekliyor: "Yeni Flock, dSiz internette gezinirken, sizi arkadaşlarınız ve onların sohbetlerinin merkezine yerleştirmeyi hedefliyor.”

Google'ın tarayıcı platformuna geçen ve “İnternet Explorer'dan daha iyi” olma iddiasını ana sayfasında ifade eden Flock 3.0, öntanımlı arama motoru olarak Google kullanıyor. 3.0 beta sürümünde dikkat çeken diğer değişiklikler arasında, yeniden tasarlanmış bir arayüz, yeni bir hesap yöneticisi ana sayfası, yeni bir sosyal ağ bütünleştirmesi ve birçok performans ve kararlılık iyileştirmesi var. Chromium ile aynı teknolojiyle yapılandırılmış olan Flock 3.0, Chrome uzantılarını da destekliyor.

Flock 3.0 hakkında kısa bir video ve yeni özelliklerin tam bir listesini içeren detayları, basın duyurusunda ve mühendis Clayton STARK'ın Flock VP'si tarafından yayınlanan blog girdisinde bulabilirsiniz. Flock 3.0 Beta, şimdilik sadece Windows sürümleri için kullanılabilir durumda. Tarayıcının Mac OS X ve Linux sürümleri üzerinde de çalışılıyor ve ilerleyena aylarda bu sürümlerin de çıkması bekleniyor.



Kaynak: The H Online
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...