Jump to content

İnternet Kafe İle Açıcam


levendoğlu

Recommended Posts

merhaba arkadaşım.

hayatımda 7 internet kafem oldu.

tavsiyelerimi aktaracağım..

günüzümüzde insanlar internete girmek yada msn de takılmak için kafene gelmezler.sebeplerini anlatmaya gerek yok.

bu konuda az bir müşterin olacak.

piyada artık bir çok kişinin evinde bilgisayar var.

ama çok iyi bilgisayar değil...

kesinlikle bilgisayarlar güzel olmalı ve geniş münitörler kullanmalısın iyi ve yeni oyunlar için.

müşteri tipin yere göre değişir ama ortalama şöyle olur.

1/3 civarı Msn chat yapan tiplerdir + gizliliğe önem verirler oturma mekanındaki arkadan rahatsız edilme gibi kavramlar önemlidir.

2/3 civarı müşteri oyun müşterisidir.ekip halinde gelirler yada kafedeki ekibi bilirler ağdan oyun oynarlar. bu grup cirado çok şey değiştirir.Bilgisayarlar güçlü güzel monitörler ve sağlıklı bir ağ gerekir. ve büyük bir oyun arşivi...

ayrıca özel beleş yada büyük indirimler yaptığın en çok oyunlar hakkında bilgisi olan müşterilerin olmalı.o zaman yorulmazsun.

1/3 civarıda ayrı araştırma yoldan geçen bilgi arayan merak eden yeni öğrenen tip insanlar olacaktır. bunlar sabit değildir değişkendir.iyi bir yazıcı ve scanner cd kopyalama tertibatı işe yarar.

kafeye kız arkadaş edinmeye gelen kro tiplere değer vermemek iyi bir şeydir.

kısacası eskisi kadar olmasada internet kafe bilgisayarlar ve oyunlar iyi olursa para kazanır. el altında taşınabilir disk ile oyun müzik satabilirsin. mutfak tek iyi bir ahçı yada kafecinin yönetebileceği tip olmalı büyük masrafla açılmayan yerde mutfağa gerek yok kurtarmaz . bir çay yapmak ve en yakın büfeyle çalışmak yeter..

edit: maddi gücün zayıf ve bilgisayarlar ortalama güçde olacaksa girme bu işe. bilgisayarın gücü ve monitör görüntüsü çok önemli.. ve reklam yapman gerekecek.

Link to comment
Share on other sites

buna gülerim işte. :) Kaymakamlık tarafından denetleme yapan görevlilerden birisi de benim... bir tane lisansla gelen herkes şimdi cezayı nasıl ödeyeceğim diye düşünüyor. kaç makineniz varsa o kadar lisans. bulunduğunuz yerde kural uygulanmıyor olabilir ama yinede işin doğrusu kiralanabilir işletim sistemi lisansı.... oda windows 7 ile geldi. normalde şuana kadar nerdeyse tüm cafeler kaçak çalışıyordu.

halende ole emin ol xD

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...