Jump to content

Dokunmatiğin Sağlığa Etkisi Ne?


Recommended Posts

20091103115201.jpg

Klavye ve farenin yol açabildiği rahatsızlıkları tanıyoruz. Peki ya çoklu dokunmatik ekranlar?

başkanlığını Kanav Kahol isimli bilim adamının üstlendiği bir grup araştırmacı, dokunmatik ekrana sahip olan cihazların insan kas ve iskelet sisteminde olumsuzluklara yol açabileceğinden şüpheleniyorlar.

Amerikan Ulusal Bilim kuruluşu tarafından 1,2 milyon dolar gibi bir bütçeyle de desteklenen bir oluşum bu. Yrd. Doç. Dr. Kanav Kahol "Dokunmatik ekranlar belki çok kullanışlı ama kas ve iskelet sistemimize ne gibi zararları var henüz bilmiyoruz" diyor.

İnsanları üzerinden iki aşamalı olarak yapılacak deneylerde ilk önce; elektromiyografi (Kaslarda gelişen elektrik potansiyeli) ölçen bir cihaz kullanılacak. Devamındaysa vücut hareketlerinden ne kadar strese yol açıldığı, elektromekanik mankenler ile hesaplamaya geçilecek.

Bütün deneyler tamamlandıktan sonraysa veriler Microsoft, Apple ve benzeri firmalara, gelecek tasarımlarında yardımcı olmak üzere aktarılacak.

Kaynak:Chip

Link to comment
Share on other sites

3 boyutlu gözlükler de kusma ve mide bulantısı yapıyormuş... Ne ilginç yav.

bu görüntüler epilepsi hastalarını da çok kötü yapıyor. epilepsiyi tetikliyormuş normal insanların bile uzun süre bakması çok sakıncalı imiş. ancak dokunmatiklerin çok fazla zarar vereceğini düşünmüyorum

Link to comment
Share on other sites

teknolojiye çok meraklı ve yakından takip eden biri olarak bu dokunmatik telefonlara alışamadım. tuşa dokunmak daha güzel bence. yarı dokunmatik bi telefon olsa güzel olurdu. listelerde gezinmek açısından ;)

Link to comment
Share on other sites

Ya ama bu araştırmaya göre daha kesin bi sonuç yok o yüzden heycan yapmaya gerek yok ama 3 boyutlu tv ler için takılan gözlüklerin bazı problemlere yol açtığı doğrudur.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...