Jump to content

Vlite Ile Windows7 Den Hangi Bileşenleri çıkarmalı


Recommended Posts

Değerli arkadaşlarım.Sizden iki isteğim olacak.Bu isteklerim şunlardır.

1.Windows7 den bileşen çıkarma

Değerli arkadaşlarım.Ben kendime göre bir windows7 kurulum dvd si yapmak istiyorum.Windows7 de hiç kullanmadığım özellikler var.Bu özellikleri kurulum dvd sinden çıkararak format attığımda bu özelliklerin kurulmamasını istiyorum.Ben birkaç deneme yaptım.Ve şu an 2.326 mb olan orjinal msdn windows7 kurulum dvd sinden bileşenler çıkararak 1424 mb boyutunda sorun vermeden kurulan bir windows7 dvd si elde ettim.Çıkardığım bileşenler aşağıdadır.

1.Diller

2.Doğal Dil

3.Ses Tanıma

4.Media Center

5.Tablet pc

Şimdi sizden isteğim bunlara hangi özellikleri de ilave edebilirim.Yani daha neleri çıkarabilirim.Amacım Cd boyutuna düşürmek değil.Gereksiz bileşenleri kaldırmak.Yardımcı olursanız memnun olurum.

2.Windows7 ye bileşen ekleme

Değerli arkadaşlarım ben windows7 ye aşağıdaki belirttiğim bileşenleri eklemek istiyorum.

1.Şu ana kadar çıkmış resmi olarak yayaınlanan güncellemeler

2.Java

3.İmzasız tema desteği

4.Netframework4

Sizden isteğim bu bileşenler elinizde varsa paylaşmanız ve nasıl yapacağımı bir resim üzerinde göstermenizdir.İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Değerli mod arkadaşım yapabilirsen yada yapılabilirse kurulum aşamasında driver paketi ilave olunsa daha iyi olacak sanırım,kurulum işleminde driver yüklemesi de yapılsa işlem bittikten sonra o zahmet ortadan kalkaçak gibime geliyor.Hayırlı çalışmalar dileği ile belki eserini tnctr de yayımlaman umudu ile.Saygılarımla allaha emanet olunuz.

Link to comment
Share on other sites

muharremerd sağol verdiğin link için bir deniyeyim olursa 64 bit lite geliyor...

kimse indirmez, ben yaptım kendime istersen sana veriyim linklerini.

winsxs'yi silmeyi unutma ayrıca silinmemesine rağmen bazı programlar .net'leri görmüyor bilgin olsun

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

system 32 içinde filerepository diye bir yer var bakarsan eğer orada bütün sürücüler var ama 1 tanesini bile silsen sistem yüklenmiyor maalesef bu arada bu filerepository baya bi yer kaplıyor. nası olduysa ki nasıl olduğu konusunda hiç bir fikrim bile yok şuan bende 64mb olarak olarak duruyor normalde 600mb civarıdır (:)), bu ilk liteımda böyle, bundan başka ne kadar yapmaya kalktıysam hepsinde hata verdi. en iyisi vlite ile sadece görünür sürücüleri sil.

rt7lite ile denedin mi hiç sürücüleri silmeyi, belki o hepsini siliyordur. rt7lite'ın forumuna bakarsan orada bensam'ın rt7lite kullanarak sistemin boyutunu 1.7gb 'a kadar düşürdüğünü göreceksin. şahsen denemedim.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...