Jump to content

2 Işletim Sistemi Kurmak


maziman

Recommended Posts

2 hdd ye farklı işetim sistemi kurulup sağlıklı çalıştırılabiliyor mu ?

benim bir hdd de xp 32 bit var diğerinine de win7 64 bit kurmak istiyorum. sıkıntı yaşarmıyım?

iki sistemide kullanabilirmiyim?

yardımlarınızı bekliyorum...

Link to comment
Share on other sites

Rahat rahat kullanırsın, bir sıkıntı olmaz. Bir ara bilgisayara çok proğram kurduğum için denemiştim bu yöntemi. 2 sistem kurmuştum (ikisi de Windows) ; eğlence, vakit geçirmek için (internete girip müzik dinleme vs.) biri ; diğerini de derslerim için kullandığım proğramları kurmuştum. Sistemim rahatladı ve performanslı bir şekilde bilgisayarımı kullanıyordum. Gerçi yeni bilgisayarlarda bu kadar gerek yok. Çünkü sistemler yeterince güçlü.

Şuan ise Secret'in Windows7'si ve Pardus kurulu. Yine iki sistem kullanıyorum. Pardus yeterince işimi görüyor. Windows'uda genellikle çocuklar oyun oynadıkları zaman kullanıyorlar. Gayet hızlı ve stabil oluyor böyle. Haftada, hatta 2/3 güne bir formatladığım sistemi artık uzun süre ellemiyorum. Ama Linux'u çok formatlıyorum, çünki Ubuntu ve Pardus'u özellikle takip ediyorum, hangisi yeni sürüm çıkarısa onu hemen kuruyorum, heyecan ve deneyim yaşıyorum :)

Kolay gelsin.

Link to comment
Share on other sites

benim bildiğim ayrı ayrı hddlere işletim sitemi kurabilirsin ama aynı anda boot edemessin diger işletim sitemine geçecegin zaman biostan diğer hdd ye seçmen gerekir.. eger 2 tane işletim sistemi kuaracksan bi hdd yi böl işletim sistemlerini kur diğer hddyede verilerini koyarasın.. ben öyle kullanıyorum suan 250 gb lık hddmde 1.pardus 2.xp 3.vista 4.win7 var diger hdd lerimdede verilerim var....

Link to comment
Share on other sites

Önce xp' yi kur sonra Win7 yi kur önyüklemeyi win7 ayarlar senin ayar yapmana gerek kalmaz açılışta sorar sana hangisini açmak istiyorsun diye. Mesela benim sistemde pardus, xp ve 7 kurulu hiçbir sorun yok. ;)

Link to comment
Share on other sites

Sistemi bilinçli bir şekilde kurarsanız hiç sorun yaşamazsınız.

Sizin bahsettiğiniz gibi değil ama ben tek HDD üzerinde XP ve Win7'yi sorunsuz bir şekilde hangisi ile başlatmak istersem onu kullanıyorum.

2. sistemi kuracağınız HDD, mutlaka Secondary HDD olmalı. Primary HDD'ye başlangıç için boot.ini yazılacağından bu HDD'yi devre dışı bıraktığınız veya söktüğünüz zaman diğer HDD'de işletim sistemini çalıştıramazsınız!

Bence en doğru olanı TEK HDD üzerine 2 işletim sistemi kurup, diğer HDD'yi başka işleriniz için kullanmaktır.

Kurulum yapmak için ise, önce XP'yi daha sonra Win7 işletim sistemini kurmalısınız.

Başarılar.

Link to comment
Share on other sites

tek hdd'e kurulur mu demiyor; ama iki tane hdd'e ayrı ayrı iki işletim sistemi kurulur mu diyor :D :D :D tabi ki kurabilirsin herhangi bir sıkıntı yapmaz.. dikkat etmen gereken en önemli husus sistemi kurduktan sonra hdd'nin data kablolarını değiştirmemendir, yani sata 2'ye kurduysan bırak sata 2 de kalsın..

Link to comment
Share on other sites

cevaplarınız için teşekkürler...

makine x64 destekliyor

2 sistem olsun diye bir ısrarım yok su an kullandığım sistem xp alacağım hdd ye de win7 kurmak istedim olay bu

bir hafta içerisinde hdd elime ulaşacak ulaştıktan sonra deneyeceğim

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

disk geldi yanlız işletim sistemi kuramıyorum diski dinamik sürücü olarak görüyor dolayısıyle işletim sistemi kuramazsınız diyor

soru ; diski nasıl mantıksal sürücü yapıp işletim sistemi kuruacağım yardımlarınız bekliyorum..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...