Jump to content

35 Afacan Hacker


Bırak Gitsin...

Recommended Posts

Diyarbakır'da 35 lise öğrencisinin şifresini öğrendikleri e-okul sistemine girerek notlarını yükselttikleri iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, bir lise müdür yardımcısının şifresini öğrenen öğrenci, e-okul sistemine girdi. Daha sonra aynı yöntemle 3 liseden 34 öğrencinin de sisteme girerek notlarını değiştirdiği belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

''OLAYIN OLDUĞU YERLERLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTIK''

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bazı öğrencilerin, e-okul sistemine girerek notlarını değiştirmeleriyle ilgili soruşturma başlattıklarını bildirdi.

Vali Toprak, 2009-2010 eğitim-öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla Yenişehir İlköğretim Okulunda düzenlenen törende, bu eğitim yılını da güzellikler içerisinde bitirdiklerini belirtti.

Diyarbakır'ın 1.5 milyon nüfusuyla büyük bir şehir olduğunu, nüfusun yüzde 44'ünü 18 yaşın altındaki gençlerin oluşturduğunu anlatan Toprak, eğitim konusunda hedef belirlediklerini, bu konuda hızlı bir şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Diyarbakır'da bazı sınıflarda öğrenci mevcutlarının 40-50, hatta 60'a kadar çıkabildiğini ancak derslik başına düşen öğrenci sayısını düşürmek için hep birlikte çalıştıklarını belirten Toprak, eğitime gönül veren tüm iş adamlarını Diyarbakır'a okul ve ek derslik yapmaya davet etti.

Diyarbakır'daki eğitim seviyesinin bir önceki yıla göre iyi bir noktaya gittiğini de ifade eden Toprak, şöyle dedi:

''Başarı bir önceki yıla göre artıyor. El ve gönül birliğiyle biz bunları yapmaya çalışacağız. Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımızı olumsuzluklardan koruyor ve geleceklerini en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyorlar. Tatil oldu diye çocuklarımızı sokaklarda kontrolsüz bırakmayalım, sahip çıkalım. Çeşitli aktivitelere yönlendirelim. En büyük görev ailelere düşüyor. Tatil anlayışı içerisinde spor kültür ve sanat etkinliklerine gönderelim.''

Toprak, başarının çok önemli olduğunu, başarıyı yakalamanın sadece çocukla olamayacağını anlatarak, çocuğun başarısında aile, okul ve öğretmenlerin ciddi katkılarının bulunduğuna dikkati çekti.

Karnesinde notları zayıf olan bazı çocukların eve gitmek istemediğini, 'anne ve baba kızar mı?' diye bir psikolojik sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Toprak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bu çocukların başarısı veya başarısızlığı hepimizin. Önemli olan sevgi ve hoşgörüyü, çevre ile uyum içerisinde kaynaşmayı öğretmeliyiz. Bu çerçevede eğer biz temel duyguları verebilirsek, karnede zayıf olan çocuklar ilgiyle yarın dersini çok iyi bir noktaya getirir. Bu nedenle çocuklara kızmayalım. Temel görev aileye düşüyor. Ülkemiz ve geleceğimizi gençlere ve çocuklara emanet ettik.''

E-OKUL ŞİFRELERİNİN KIRILMASI

Vali Toprak, bir gazetecinin, ''Diyarbakır'da bazı öğrencilerin e-okul sisteminin şifrelerini kırarak, notlarını yükseltiği doğru mu?'' sorusuna şu yanıtı verdi:

''Çocuklarımıza, en iyi kazancın alın teriyle verilen bir kazanç olduğunu öğretmeliyiz. Soruşturma yapılacak. Bir sorun varsa onun gereği yapılacaktır. Olayın olduğu yerlerle ilgili soruşturma başlattık. Bunlar yanlış şeyler. Çocukları iyi şekilde yönlendirmeliyiz. Yanlış bir şey varsa soruşturması yapılacaktır'' diye konuştu.Daha sonra Toprak, öğrencilerin kolbastı oyununu izledi, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Kaynak:Sabah

Link to comment
Share on other sites

bilgisayar laboratuvalırından keyloger atmıslardır her pc sonrada şifreleri öğrenmişlerdir.ıp zaten belli sadece küçük bir trojen ile iş hal olur

Ooo bayağı iyisin ha...

Senden uzak durmak lazım :D

Link to comment
Share on other sites

Ooo bayağı iyisin ha...

Senden uzak durmak lazım :D

yok ya mantık aynı bide müdür biraz yamuksa msn side varsa resim amaçlı keyloger atılır bide keyloger dışında uzak maşaüştü yapıp şifreleri alabilirsin xD

yapacaklara yardım edilir :=)

Link to comment
Share on other sites

Sanki çok büyük bi iş yapmışlar... Ben bu yıl mezun oldum ama özellikle bu son senemde okulun bütün bilgisayarları elimden geçti. Hepsine kendi yaptığım stealeri attım. Bütün öğretmenlerin ve müdür yardımcılarının şifrelerini biliyordum ama allah vekil bir gün olsun girmedim..

Link to comment
Share on other sites

bende devamsızlık olayını halletmek yapmıştım bu işi. hey gidi günler...

bu arada zor iş değil.zaten her okulda pc işine bakan bir öğrenci vardır.anlaşın pclere fud keylog yada trojan gömün.tamamdır. ;)

Link to comment
Share on other sites

yapmak mesele değil esas olan yapılan haraketin sonuçlarına göğüs gerebilmek tahtanın üstündeki cercevelere ara sıra göz atmak lazım

muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...