Jump to content

Balmumu Heykeller Denizli'de


mavikiz

Recommended Posts

balmumu_sergi_b.jpg

St. Petersburg Balmumu Heykel Müzesi sergisi, Denizli'de açıldı.

Organizatör Jale Kuşhan, bir alışveriş merkezinde beğeniye sunulan serginin açılışında, sergide 47 balmumu heykelin yer aldığını, her 3 ayda bir sergiye 4 Türk büyüğünün heykelinin ilave edildiğini söyledi.

Amaçlarının İstanbul'da bir "Türk Balmumu Heykel Müzesi" kurmak olduğunu ifade eden Kuşhan, "Türkiye'yi il il dolaşıyoruz. Denizli'deki 28. sergimiz. Halkın yoğun ilgisi var. Çünkü görsel anlatımla akılda kalıcı bilgiler aşılanıyor. Öğrenciler için de muhakeme gücünü artırıyor" dedi.

Kuşhan, heykellerin balmumundan yapıldığını, içerisine konulan katkı maddeleriyle ten renginin verildiğini ve ısıya dayanıklı hale getirildiğini kaydetti.

Heykellerin 45 derece ısıya dayanabildiğini ifade eden Kuşhan, "Bir balmumu heykeli için 8-15 sanatçı 1,5 ile 3 ay arası çalışma yapıyor. Balmumu heykellerinde kullanılan gözler ve dişer protez, saçlar ise gerçek. Balmumu heykel sanatında maske önemli. Heykeli yapılacak kişi yaşıyorsa yüzünden alçı ile kalıp alınıyor. Yaşamıyorsa mezarı açılabiliyor" diye konuştu.

Kuşhan, üniversite ve Anadolu liseleri sınavlarından çıkan sorulardan müzedeki karakterlerle ilgisi olanları ayırdıklarını, bunları ziyaret eden öğrencilere aktardıklarını da bildirdi.

Sergi, 2 ay açık kalacak.

(TRT)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...