Jump to content

Mektup


mavikiz

Recommended Posts

Canım kızım/ oğlum…

Şimdilik sana neyle, nasıl hitap edeceğimi bilmiyorum. O nedenle canımın içi diyeceğim. Canımdasın çünkü şimdilik. Sonra ne olur bilemem. Geldiğin bu dünyayı beğenir misin, yoksa sen de annen gibi deli fişek sevdalara mı yol açarsın, bilmiyorum…bildiğim tek şey, sanaymış bunca acılar,bunca kederler ve bunca yorgun yolculuğum…kendime neden yaşadığımı sorduğumda, ancak bu yaşımda bulabilecekmişim telaşsız sorularımın yanıtlarını. Bir karşılığım olmalıydı hayatta... İlk bakışta baban sandım karşılığım, eş ruhum, dinlencem, eğlencem. Şimdi ise ondan daha önemli bir candan bahsetmenin onuru içindeyim. Biri gelip “onu hiçe sayacaksın, hatta kendini tehlikeye atacaksın bir başkası için” deseydi, asla inanmazdım; ama oluyormuş canımın içi. Şimdi hayatımda senli günlerin başlangıcı… var oluş nedenimi , yani seni kavradığımda, ellerim yaşlanmamıştı daha, yüzüm ince çizgiler içindeydi ama hala hayata gülümseyebiliyordum canımın içi. Sen de gülebilecek misin benim kadar, ben ne kadarında yanında olacağım bu gülümsemelerin, bilmiyorum. Doktorlar yüzünü görebileceğimden bile umutsuzlar. Aslında ben eminim,senin de beni hayatının her anında hissedeceğinden ama, yine de güçlü ol bebeğim, yanında olmayabilirim.

Ben çocukluğumu soluk soluğa yaşayamadım. Erik ağaçlarım, akasyalarım olmadı etrafımda. Bunları verecek bir babam yoktu. Yanlış anlama, deden beni hep sevdi ama galiba yanlış bir çocukluktu benimkisi. Çabuk büyüdüm oğlum/ kızım. Sen çabuk büyüme olur mu? Baban senin için elinden geleni yapacak biliyorum, sen de onun için elinden gelen bütün yaramazlıkları yap. Çocukluğunu babana da yaşat. Tahta bir at boyuyorum sana, üzerine binmesen de ona iyi bak, babana da…

Aslında sana anlatacak ne çok hikayem, ne çok masalım vardı. Hepsini bir gün sen okursun diye biriktirmiştim. Şimdi onları sana ulaştıramamanın telaşı içindeyim. Bir bilsen insan nasıl da acıyor kendine böyle anlarda. Annen hep güçlü bir kadın oldu canımın içi. Ama bu sevda, bu baş ağrıları yordu anneni. İşte bundandır şimdi kağıdın üstündeki gözyaşı taneleri. Sen ağlama bebeğim. Sen hep güçlü kal olur mu? Benim başaramadıklarımı başar ve hep mutluluğu ara. Takvim boşlukları bir kış bebeği olacağını söylüyor. Annen de bir güz kızıydı canımın içi. Kasım yağmurlarına yenilse de zaman zaman, insanlar onu hep yeni baharlara yeşillenmek için aradılar. Dostları oldu, kıskançlıkları, başarıları, canı acıdı ve tabii ki onun da oldu canlarını kanattıkları… sen iyi bir çocuk olacaksın eminim, ama gençliğinde çok can kanatma canımın içi. Sevgi doktoru ol ve çok sev.

Beni son zamanlarda ülkemden de ayırdılar canımın içi. Oysa ne çok severdim ülkemi. Orda ölmek için neler vermezim. Ama galiba doğumun orda olacak. Dilerim orda büyürsün. Ülkeni sever misin bilmem, çok da iyi bir dünyaya getirmiyorum aslında seni. Burada kan var oğlum/ kızım. Sakın korkma ve bana lanet okuma. Geçecek elbet. Elbet savaşlar olmayacak bir gün. Zeytin ektim senin için, o ağaç büyüdükçe kinini, nefretini göm olur mu. Ülkeni sev, toprağını koru canımın içi.

Anneler babalar tanıyacaksın bizden başka. Kızına söz verdiği bisikleti alamayınca, ağaçlara onu işleyen yorgun, bıyıklı babaları; oğlu yirmi üç nisanda görev alacağı için uyuyamayan sarışın anneleri tanıyacaksın. Bunların yanında yalancıları, düzenbazları…

Sonra bir gün aşkı tanıyacaksın. Birileri canını acıtacak ya da sen acıtacaksın birilerinin canını. İyi bir tamirci olursun umarım. Aşk çöl ortasında kalmış bir gül bahçesidir canımın içi. Bütün gülleri sulamayı unutma sakın.

Torunlarımı da göremeyeceğimi sanma. Onlar doğduğunda da yanında olacağım. Sen görmesen de öpüp koklayacağım onları. Onlara benim yokluğumu hissettirme canımın içi.

Sana bir yüzük bırakacağım. Sen onun kime ait olduğuna karar verirsin zaten. Henüz tekmelerini hissediyorum senin ama vakit dar, yol geniş. Şimdi ben sonsuz bir uykuya dalacağım. Korkma canımın içi. Doktor teyzeler ve amcalar seni ordan rahatça çıkarabileceklerini söylediler.Dört ay sonra babanın kucağında huzuru bulacaksın. Umarım sen de hayatının anlamını rahatlıkla bulursun canımın içi. Şimdi ben gidiyorum, hayatına iyi davran ve iyi bir tamirci ol yavrum… yolun açık olsun…

Annen…

MAVİ KIZ 18/07/06 01.04

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...