Jump to content

Google Alternatifi


ozgun2

Recommended Posts

Sanırım google'nin yeni resimli uygulaması arkadaşın canını sıkmış...

Please register to see this content.

Aslında bu site arama motoru olsada googlenin veritabanını ele alıyor. Yani sadece görünüm değişikliği var...

Link to comment
Share on other sites

Hakia.com bildiğimiz arama motorlarından değildir yanlız karıştırmayalım.

hakia tamamen web 3.0 mantığına dayalı şekilde kodlanmıştır örneğin "saydax" yazın ve benimle alakalı bir çok şeye ulaşabilirsiniz kurum için değil daha çok kişiye özel bir arama motorudur hakia vede Türk'tür.

Hakia günümüzün değil geleceğin arama motorudur.

Eğer web 3.0 ile ilgili makale okursanız nedemek istediğimi anlayacaksınız.

Hakia semantik web örneğidir.

Link to comment
Share on other sites

turk.internet.com okuyucularına iyi bir haberimiz var. Salı akşamından itibaren Google-YouTube IP karmaşası sona erdi ve herşey düzeldi. Artık Google'un tüm uygulamalarına sorunsuz ulaşılabiliyor. Ancak YouTube'deki sorun yaratan Atatürk videosu hala kaldırılmadığı için YouTube'e erişim engellemesi devam ediyor.

Google'un bir kaç günden beri sürmekte olan bir operasyonla, Türkiye'den gelen ziyaretçiler için, Google ve YouTube IPlerini ayrı ayrı planlandığı ve Google uygulmalarında yaşanan soruna sona verdiği görülüyor.

Düzenlemenin Google'un Türk kullanıcılarına özen göstermesi ve yaşanan sıkıntıların sona ermesi amacıyla yapıldığı anlaşılıyor ve düzenleme sonrasında, Google uygulamalarına sorunsuz erişilebiliyor. Zaten Google uygulamaları hakkında herhangi bir erişim engelleme kararı yok[1]. Ama şirketin kendi teknik planlaması nedeniyle, YouTube IP'lerini kullanan uygulamalara erişimde zorluk çıkıyordu.

Salı akşamı sona eren çalışmaların, o zamandan bu yana da network üzerinde yeniden yerine oturmakta olduğu ve birkaç gün içinde sorunsuz hale geleceği belirtiliyor.

Konuyla ilgili olarak görüşünü aldığımız bir uzman; "Google muhtemelen bu sorunun uzamadan çözülmesini tercih etti." dedi.

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...