Jump to content

Site Tasarımında Yaşadığım Sorun


Recommended Posts

arkadaslar html bılgım bıraz var. bırazda photoshop bılgım var. bugune kadar hazır sablonlara ıstedıgımı yapabıldım ama hıc sıfırdan bır tasarım yapmadım. cunku bu tasarımı tablolarla mı yapacagım dıvlerlemı kestıremedım. dıv bılgım yok apdıvlarle de yapabılırmıyım aynısını. ama apdıvlerı sayfaya nasıl ortalıycam. yada apdıvın ıcını eklıycegım bır nesne dıv genıslıgınden bıraz buyuk olsa tasarım tamamen bozuluyor. aynısı tablolar ıcınde gecerlı. pekı ne olması lazım arkadaslar bır yardımcı olun lutfen.

Link to comment
Share on other sites

hocam ister DIV kullan ister TABLE fark etmez. CSS çalış biraz derim. CSS öğrendiğin zaman DIV lere takla bile attırabilirsin ama CSS bilmiyorsan DIV lere hiç bulaşma derim.

Tabloların tek dez avantajı tarayıcılar tarafından divlere oranla daha yavaş yorumlanmaları. bunun dışında pek bir eksiği yok (tasarım açısından).

bunun dışında hizlamak için ALIGN ve MARGIN, boyutlandırmak için ise WIDHT ve HEIGHT parametreleri işini görecektir. Gerçi DW yada FrontPage benzeri görsel tasarım editörleri kullanırsan kod bilgisine bile gerek kalmadan bir çok şeyi onlar senin yerine yapacaktır.

Takıldığın yerlerde de GOOGLE amca her şeyi halleder. Örnek : DIV lerin taşması diye google da arat. sana örnekleriyle bir çok açıklama sayfası çıkacaktır.

Link to comment
Share on other sites

divi photoshoptaki layer lara benzetebilirsin.div tablo ya göre daha esnek bir yapı sunuyor.div tablonun yaptığı herşeyi yapıyor.fazlası var eksiği yok yani.ana yerleşimi divle yap.gerekirse içeride tablo kullan.site ortalama vs hiç css yazmadan yapan siteler var.alttaki siteyi incelemeni öneririm ;)

ayrıca en dıştaki en geniş olmak zorundadır.iç içe kutu misali...

http://csslayoutgenerator.com/[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Kardeş html ile kendin bişeyler yapmak istiyosan yardımcı bir program kullanmalısın. Sana kendi uploadım olan bi rapid linki veriyorum, şifresini reklam olmasın diye özelden göndereceğim.. Namo WebEditör8 +Patch(7z)

Please register to see this content.
:drinks: Bu sıkıştırılmış dosyayı açman için 7Zip diye bi program kullanmalısın ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

arkadaşım tablo kullanımları eskdendi artık web satndartları div diyor.yani tablo kullansanda olur ama standarlara uymaz.detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsin.ikinci olarak css i çok iyi öğrenmen gerek bu sana buyuk kolaylık sağlayacak ve web sayfalarını da buyuk olcude rahatlatacaktır.cssin mantığınıda gördüğün zaman demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksın.css içinde

Please register to see this content.
bu siteye bakmanı öneririm.divlerle css i birleştireceksin ;) bol şans

Link to comment
Share on other sites

Photoshopun css olarak çıkarma özelliği var sliceleri arkadaşım nette bi araştır.Ama en güzeli tek tek parçalayıp sonra kendin kodlaman hem bu yolla css yi iyi bi şekilde öğrenirsin.Googlede Fatih Hayrioğlu diye aratırsan Türkiyede css nin müdavimlerinden biri.Ondan çok şeyler öğrenebilrisin

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...