Jump to content

Meego 1.0 Duyuruldu


KemalALKIN

Recommended Posts

MeeGo 1.0 Duyuruldu

meego-comix.png

Intel ve Nokia, MeeGo Core Software Platform ve MeeGo Netbook User Experience'ın 1.0 sürümünü duyurdu. Intel'in Moblin ve Nokia'nın Maemo platformları, Linux Vakfıo'nın da himayesinde bir araya gelerek, mobil cihazlar için Linux tabanlı Meego platformu için güçlerini birleştirmişlerdi.

MeeGo v1.0 Core Software Platform, Udev, uygulamalar ve donanım arasında arayüz olarak DeviceKit, Btrfs dosya sistemi, X.org, Bluetooth desteği, çeşitli çokluortam çatıları ve Linux çekirdeğinin 2.6.33 sürümünden oluşuyor. Çekirdek platformuyla temellendirilmiş MeeGo Netbook User Experience, netbooklar için özel bir masaüstü ortamı, sosyal ağlara kolay bağlantı, eşleştirme araçları ve Chrome web tarayıcısı sunuyor. Akıllı telefonlar için MeeGo Handset User Experience haziran ayında çıkacak. Grafik arayüz uygulama kütüphanesiyse Qt 4.5.2'ye dayanıyor.

MeeGo Core Software Platform ve Netbook için MeeGo sürüm notlarında 1.0 hakkında daha fazla bilgi bulunabilir. Atom temelli netbooklar için Google Chrome'un açık kaynak sürümü olan Chromium'un yanı sıra Nokia N900 için geliştirme platformu da olmak üzere iki farklı ISO görüntüsü indirilebilir durumda.

Proje'nin bundan sonraki planı, her altı ayda bir MeeGo'nun yeni sürümünü duyurmak. Bir sonraki 1.1 sürümünün, dokunmatik ekran cihazları ve otomobil bilgi sistemleri gibi destekler kazandırılarak, ekim ayında duyurulması düşünülüyor.

Kaynak: The H Online


KAYNAK: www.ozgurlukicin.com
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...