Jump to content

İnsan Beyni Küçülüyor!


zinnnn

Recommended Posts

423026637500.jpg

Bilim adamlarının kafatasları üzerinde yaptıkları araştırmalar sonucu, şok edici sonuçlar elde edildi. İnsan beyni 5 bin yıl öncesine göre yüzde 10 oranında küçüldü.Bilim adamları, özellikle beynin hızla değişmeye devam ettiğini açıkladı.Genler üzerinde yapılan araştırmalar sonucunda, halen yüzlerce genin değişim göstermeye devam ettiği duyuruldu.Wisconsin Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, insan beyninin sürekli evrim içinde olduğu ve yaşanan evrimin beklenmedik bir şekilde gelişiyor.

Bilim insanları kafatasları üzerine yaptıkları ölçümler sonucunda, son 5 bin senedir insan beyninin küçülmekte olduğunu açıkladı.Avrupa, Çin, Güney Afrika ve Avustralya'dan alınan kafatasları üzerinde yapılan araştırmalar sonrasında, son 5 bin sene içinde insan beyninin tam 150 santimetre küp küçüldüğü açıklandı.Bu şekilde, insan beyni 5 bin sene önceki haline oranla yüzde 10 küçüldü. Bilim insanları ise hayvan avı ile geçinen insanlıktan bu yana ihtiyaçlarını başkaları ile gidermeye başlayan insanların edindiği davranış değişikliklerinin beynin küçülmesini tetiklediklerini ifade ettiler.

http://www.sabah.com.tr/Dunya/2009/11/17/insan_beyni_kuculuyor[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Televizyon, bilgisayar, eğlence üçgenindeyiz. Okuyup araştıranımız çok az. Benim de çok yaptığımdan değil hani. Normaldir, çalıştırmazsan tasarruf eder.

5 bin sene önce tv, pc yoktu. Ama bunlar hızlandırmış olabilir.

Link to comment
Share on other sites

Benim anlamadığım burada beyinin fiziksel olarak küçülmesindne bahsediliyor.

Beynin düşünme sınırı beynin fiziksel sınırına mı bağlı?

Hem de anlayamadağım bir şey daha var.Yahu bu bilim adamları henüz beynin sınırını belirleyemediler, ama %'de kaçını kullandığımızı söylüyorlar.Şimdi hududunu bilmediğimiz bir şeyin %'sini nasıl bilebiliriz ki?

Kaçırdığım bir nokta varsa bilgilendirin.

-----------------------

Yakında Kuş Beyinli Olacağız

Ayılar da insan beyinli olmaktan korkuyormuş zaten :whistle:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...