Jump to content

Chrome 5.0 Sürümü Yayımlandı


KemalALKIN

Recommended Posts

Chrome 5.0 Sürümü Yayımlandı

Google, Windows, Mac OS X ve Linux platformları için aynı anda sunulan kararlı ilk Chrome sürümü olan 5.0'ın kullanılabilir olduğunu duyurdu. Çeşitli risk taşıyan güvenlik açıklarına yönelik düzeltmelere ek olarak, WebKit temelli tarayıcının son sürümü, birçok yeni özellik barındırıyor.

Öncesinde yalnızca bir beta sürümü olarak kullanılabilir olan Chrome 5.0.375.55, uzantı (eklenti) yöneticisi yardımıyla gizli modda uzantı kullanımı ve temalar, giriş sayfası, açılış seçenekleri gibi tarayıcı tercihlerini Google hesaplarıyla senkronize etme desteği sunuyor. Yerimi senkronizasyon desteği de 4.0. sürümünde ilave edilmişti. Ayrıca Geolocation API, App Cache ve dosya sürükle ve bırak gibi birçok HTML5 özelliği de dâhil edilenler arasında.

Google ürün yöneticisi Brian RAKOWSKI, Adobe Flash Player'ın henüz kararlı sürüme entegre edilmediğini ancak Flash Player 10.1'in son sürümü yayınlandığında Chrome'a ekleneceğini açıkladı. Geliştiriciler bu sürümün “bugüne kadar ki en hızlı Chrome” olduğunu, “beklenmedik çöküşler ve takılmalar gibi bir dizi küçük sıkıntının” giderildiğini belirtiyorlar.

chrome-5.0.png

Chrome 5.0.375.55'in Windows, Mac OS X ve Linux sürümleri
google.com/chrome[/CODE]

adresinden indirilebilir ve sürüm hakkında ayrıntılı bilgi sürüm duyurusundan:

[CODE]http://chrome.blogspot.com/2010/05/new-chrome-stable-release-welcome-mac.html[/CODE]

ve sürüm notlarından:

[CODE]http://googlechromereleases.blogspot.com/2010/05/stable-channel-update.html[/CODE]

edinilebilir. Bilgisayarlarında Chrome yüklü olan kullanıcılar tarayıcılarında mevcut olan güncelleme özelliği ile “Araçlar” menüsüne tıklayıp ardından “Google Chrome Hakkında” seçeneğini seçtiklerinde, eğer bir güncelleme mevcutsa “Güncelle” düğmesi etkin hale gelecektir.

Kaynak: The H Online



KANYAK: www.ozgurlukicin.com
Link to comment
Share on other sites

:S aylardır zaten bu sürümü kullanıyordum :mellow:

Bu Linux sistemi için sanırım.

Google, Windows, Mac OS X ve Linux platformları için aynı anda sunulan kararlı ilk Chrome sürümü olan 5.0'ın kullanılabilir olduğunu duyurdu.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...