Jump to content

Hp, Webos Tableti Onayladı


KemalALKIN

Recommended Posts

hp-webos-tablet.png

DigiTimes Systems'dan gelen habere göre, HP firması, 2010 yılının ekim ayında WebOS tabanlı bir İnternet tabletini satışa sunacak. Haber ortaya atıldıktan birkaç gün sonra, söz konusu gelişme HP cephesindeki gelişmeleri aktaran Twitter hesabından da onaylandı.

HP Tayvan kişisel bilgisayar sistemleri grubunun Başkan Yardımcısı Monty WONG, şirketin WebOS tableti üzerinde çalıştığını onayladı ve kullanıcıların geniş bir uygulama desteği göreceklerini söyledi. Ancak WONG, şirketin WebOS tabanlı bir netbook ile uğraşmadığını ekledi.

Bu yılın nisan ayında HP, avuçiçi cihaz üreticisi ve Linux tabanlı WebOS platformunun geliştiricisi Palm'i yaklaşık 1,2 milyar dolara satın aldığını duyurmuştu. Palm'in mobil platformu WebOS, açık kaynak kodlu WebKit tarayıcısını kullanıyor. Bu satın alma, 1996'daki Palm Pilot'un duyurusundan Treo mobil telefon ve Palm Pre ve Pixi gibi yeni nesil araçların çıkışına kadarki sürede oluşan ve 1.500'ün üstünde patenti içeren Palm'a ait patent portfolyosunu da kapsıyor.

WebOS hakkında ayrıntılı bilginin HP tarafından en geç eylül ayında verileceği sanılıyor.



Kaynak: The H Online


KANYAK:
www.ozgurlukicin.com
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...