Jump to content

Windows Xp Kullanıcıları Huzursuz!


Recommended Posts

20091014125537.jpg

Emekliliği yaklaşan sürümü kullanan Windows XP kullanıcıları neden rahatsız oldu?

Qualys isimli güvenlik riskleri şirketi yaptığı açıklamada Windows XP Service Pack 2 kullanımının hala çok yaygın olduğunu açıkladı.

Amerika merkezli şirketin analizlerine göre şirket bilgisayarlarının yarısı hala Windows XP SP2 kullanıyor ve bu büyük bir güvenlik risk oluşturmak üzere.

Çalışıyor diye dokunulmayan ve SP3'e geçirilmeyen bu bilgisayarlar 13 Temmuz'dan sonra güncellemelerden mahrum kalacak. Microsoft ile özel anlaşması olmayan şirketler için SP2'li bilgisayarların teknik desteği, sorun başına ücretlendirilen hizmetler ile maliyet olarak kabaracak.

Windows XP SP3' geçen kullanıcılar ise 2014 Nisan ayına kadar rahatlar. Şirket bazında bu geçişi yapmak yerine, direkt Windows 7'ye geçişi planlayan şirketler de mevcut. Microsoft da güvenlik güncellemeleri açısından kullanıcıları SP3'e ya da Windows 7'ye geçmeye teşvik ediyor.

Kaynak:Chip

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator
Windows 7 suanda kullanılcak bir sistem degıl yenı bır sıstem ve acıkları mevcut olan bır sistem Windows 7 yi kurdugunuzda suprizlerle karsılasabılırsınız guvenlık acıklarından dolayı :)

İşkembeden sallamanın en güzel örneği. Windows 7'nin xp'den güvensiz olduğunu nasıl ispatlayabilirsin ki?

Link to comment
Share on other sites

Her gecen gun yenı guvenlık acıkları cıkıyor aero ıle ılgı bır acık bulundu ornegın daha yenı acıkların cıkmayacagı yada cıkıp windows 7 gozden dusmesın dıye acıklamadıkları acıklarda mutlaka vardır Xp de ılk cıktıgında guvenlık acıkları cıktı vistada ılk cıktıgında guvenlık acıkları cıktı unuttunuz sanırım

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...