Jump to content

Pac-man Zarar Ettirdi


Cyph3r

Recommended Posts

Pac-Man yüzünden 4.8 milyon saat boşa gitti.

Geçtiğimiz hafta Pac-Man'in 30. yaş günü dolayısıyla Google tarafından interaktif bir oyun Google arama sayfasına eklenmişti. Pek çok kişinin hoşuna giden bu uygulama ile yapılan bir araştırma sonucu ortalama bir Google ziyaretçisinin Google anasayfasında 36 saniye daha fazla süre geçirdiği belirlendi.

google_doodle_540x182.png

RescueTime tarafından düzenlenen rapora göre Google logosu yerine yerleştiren bu oyuna takılanlar yüzünden tam 4.8 milyon saatlik bir iş gücü kaybı yaşandı. Bunun da yaklaşık 120 milyon dolara denk geldiği belirtildi.

İşin ilginç yanlarından birisi de oyunun otomatik olarak başlaması ve insanların oyun müziğini nereden kapatacaklarını bulamamalarıydı. Günün ilerleyen saatlerinde gelen şikayetler üzerine Google tarafından gerekli düzenlemeler yapılmış olsa bile pek çok kişi bilgisayarına virüs girdiğini ya da hackerlar tarafından ele geçirildiğini düşünüp destek hatlarını aramaya başladı.

İşyerinden oyun oynanmasını yasaklamış olan şirketler ise Google anasayfasını nasıl engelleyeceklerini bilemediler ve oyun oynaması yasaklanmış olan çalışanlar kısa bir süre de olsa mini Pac-Man oynama şansını elde ettiler.

RescueTime tarafından açıklanan rakamlar tamamen ortalama değerler göz önüne alınarak hesaplanmış olmakla birlikte bütün dünyanın kullandığı bir internet servisindeki en ufak bir değişikliğin ne derece etkili olabileceği bir kez daha gözler önüne serilmiş oldu.

Kaynak: cnetturkiye

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...