Jump to content

Gigabyte Bios Update


yigitemir

Recommended Posts

Sayın Arkadaşlarım; Gigabyte EP45C-DS3R modelinde anakartım var. Bu anakartı ilk aldığımda Ocz vista performans ddr2 800 mhz ramler ile almıştım ve ram uyumsuzluğu yaşamıştım. Ram gecikme değerlerini manuel yapmadan bilgisayarı kullanamıyorum anlayacağınız. Şimdi bu anakart için sonradan ram stabilitesi için bios güncelleme yazılımı eklenmiş.

İndir... F5 17/12/2008 Enhanced memory compatibility - 654.5 Kb

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/bios/ga-ep45c-ds3r_10.html[/CODE]

Arkadaşlar, daha önceden eski sistemimde; Gigabyte 8S648 anakartım vardı. Windows ortamında direktman internet üzerinden bios update etmiştim... Bir daha sistemimi çalıştıramamıştım:) Arkadaşlar gigabyte anakartımı ne şekilde nasıl bios update edebilirim. Şimdiden teşekkürler. İyi Forumlar.

Link to comment
Share on other sites

Gigabyte anakartların OCZ Ramlerle olan sorunları zaten bilindik bir şey.Güncellemeyle inşallah düzelir.

Garanti için DOS üzerinden güncelleme yapmak en mantıklısı fakat böyle bir durumda da yanlış parametre girme problemi ve işin zorluğu yine bir problem.

En iyisi Windows üzerinden güncelleyin ve BIOS güncelleme sırasında bilgisayarda hiç bir işlem yapmayın,açık program vs. olmasın.

Ben 5-6 anakartın BIOS'unu Windows üzerinden güncelledim,hiçbiri sorun çıkarmadı şimdiye kadar.

Ayrıca sizin anakartınızda Dual BIOS özelliği mevcut, yani 1. BIOS (güncellerken vs.) arızalansa bile 2.BIOS ile sistemi tekrar açabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...