Jump to content

İsveç Korsan Partisi, Pirate Bay'e Kollarını Açtı!


muselmansuffe

Recommended Posts

İsveç Korsan Partisi, Pirate Bay'e Kollarını Açtı!

2qu5dg3.png

Dünyanın en popüler torrent sitesine, dünyanın en ilginç siyasi kuruluşundan tam destek geldi.

Bundan iki gün önce Almanya merkezli İnternet Servis Sağlayıcısı Cyberbunker'ın Pirate Bay’i artık sunucularında barındıramayacağı yolunda aldığı kararın üzerinden 24 saat dahi geçmeden İsveç Korsan Partisi'nin Avrupa Parlementosunda koltuk sahibi olan üyelerinden Christian Engström internet sitesinde konuyla ilgili yaptığı açıklamasında Pirate Bay'e evsahipliği yapmaya karar verdiklerini açıkladı.

Böylece 17 Mayıs günü kapatılan Pirate Bay bundan sadece 1 gün sonra, İsveç Korsan Partisi sunucuları üzerinden yayınına kaldığı yerden devam etmeye başlamış oldu. Verilen bu kararla beraber bundan böyle Pirate Bay'in ana sayfası ve arama motoru Korsan Partisi tarafından host edilecekken, daha önce ana sayfada yer alan torrent dosyaları ile izleyiciler ise Alman mahkemesinden kendileri ile ilgili olumsuz bir karar çıkmadığı için başka sunucularda barındırılacak.

Parti Başkanı olan Rick Falkvinge de, ilgili beyanında Hollywood'un Pirate Bay üzerinde oynadığı bu kedi fare oyunundan kendilerine gına geldiğini söyleyerek, sitenin ihtiyacı olan bantgenişliğini bundan böyle kendilerinin sağlayacağını belirtti.

Kısacası halihazırda İran başta olmak üzere diğer bazı ülkelerdeki demokrasi yanlılarına proxy sunucuları desteği veren, keza bedava iletişim hakkı peşindeki servisleri de destekleyen İsveç Korsan Partisi artık Pirate Bay'in de ISS'si!


Kaynak: pclabs
Link to comment
Share on other sites

korsan partisi zaten piratebay sitesine açılan mahkemeden sonra buna tepki olarak kurulan bir partidir internetin sınırsız olmasını kişisl hak ve özgürlüklerden yana tavır alınmasını ve internet ortamında her türlü paylaşımın yasal olması gerektiğini savunan bir parti ilk seçimlerde çok düşük oy almasına karşın özellikle gençler arasında hızla yayılmış ve parlementoya milletvekili sokmayı başarmıştır şuan oy oranı da hiç de azımsanmıyacak biçimde artmıştır. (tam rakamları hatırlamıyorum) benzer hareketler ve partinin devamı niteliğindeki partiler de açılmaya başlamıştır bunlardan biri de türkiyede korsan partisi hareketi olarak bir site açmıştır.

http://korsanpartisi.org/index.php/Ana_sayfa[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...