Jump to content

Meego'ya Büyük Destek


KemalALKIN

Recommended Posts

MeeGo'ya Büyük Destek

meego-comix.png

Linux Vakfı, 27 şirket ve kuruluşun MeeGo Mobile Linux platformuna destek vereceği taahhüdünde bulunduğunu açıkladı. MeeGo'yu destekleyen şirketler arasında Novell Linpus, Mandriva, Xandros ve Turbo Linux gibi dağıtımların yanı sıra, Acer, ASUS, ST-Ericsson ve Cisco gibi donanım şirketleri de yer alıyor.

Oyun geliştiricilerinden EA Mobile ve GameLoft da MeeGo platformu için piyasaya oyunlar sürmeyi planlıyor. BMW Grup, PixArt, MontaVista ve Wind River gibi otomotiv geliştiricileri ve Linux gömülü sistem firmaları da MeeGo’yu destekleyecek.

Nisan ayının 14'ünde San Francisco'da düzenlenen Linux Vakfı İşbirliği Zirvesi (Linux Foundation's Collaboration Summit) aynı zamanda MeeGo'nun basın duyurusuna ev sahipliği yaptı. Hatırlanacağı üzere, MeeGo’nun kaynak kodları ilk olarak mart ayının sonunda yayınlanmıştı ve bu sürüm MeeGo'nun kullanıcı arayüzlerini içermiyor. Buna rağmen, terminal modunda önyükleme yapılması durumunda, geliştiricilerin MeeGo’nun altyapısını test etmelerine olanak sağlıyor.
Endüstri devleri MeeGo'yu destekliyor

Linux Vakfı, farklı şirketlerin Meego'ya yönelik destek bildirimlerini de (Statements of Support) yayınladı. MeeGo projesini destekleyen şirketler şöyle: Acer, Amino, Asianux, ASUS, BMW Group, Collabora Ltd., CS2C, DeviceVM, EA Mobile, Gameloft, Hancom, Linpus, Maemo Community Council, Mandriva, Metasys, Miracle, MontaVista Software, Novell, PixArt, Red Flag, ST-Ericsson, Tencent, TurboLinux, VietSoftware, Wind River, WTEC ve Xandros.

Mobil pazara yönelik özgür işletim sistemlerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Görünen o ki, açık kaynak kodlu Android, Symbian ve WebOS'a yeni bir rakip daha geliyor :).



Kaynak: The H Open


KAYNAK: www.ozgurlukicin.com
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...