Jump to content

Kuantum Internet Geliyor


mucit41

Recommended Posts

Kuantum internet geliyor

Kuantum internet geliyor

ADSL, fiberoptik, diğerleri: Yeni internet teknolojisinin yanında hepsi kağnı hızında kalacak

İnternet bağlantısının yavaşlığından yakınanlar, yüksek gecikme yüzünden mutliplayer oyunlarda mağdur olanlar: Bu sorunu çözecek yeni bir internet yolda .

Daha çok yolu var ama kuantum bilgisayarından sonra, kuantum interneti geliştiriliyor. Max Planck Kuantum Optik Enstitüsü'nde yapılan çalışmalar sonucu icat edilen kuantum transistörü kapıyı araladı.

Kuantum fiziğinde parçacıklar fiziksel temas ve aktarım olmadan haberleşebiliyor. Günümüz transistörlerinden çok daha hızlı çalışan bu yeni teknoloji ile iki nokta arasında anında veri aktarımı mümkün.

Bu konu üzerinde Amerikan Enerji Bakanlığı'na bağlı çalışan Sandia geliştirme takımı tarafından geliştirilen Çift Elektron Katman Tünel Transistörü (Double Electron Layer Tunneling Transistor (DELTT)) , saniyede bir trilyon işlem kapasitesine sahip. Sonuçta sadece bilgisayarın değil, internetin de temelleri kökten bir değişim geçirecek.

CHIP Online

http://www.beyazgazete.com/haber/2010/05/18/kuantum-internet-geliyor.html[/CODE]

[CODE]http://internetbilgisi.tk/kuantum-internet-geliyor/[/CODE]

[CODE]http://teknoder.blogcu.com/kuantum-internet-geliyor/7898983[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Kuantum internet gerçek olabilir

İnternet bağlantınızın yavaş olduğunu düşünüyorsanız kuantum internet aradığınız çözüm olabilir.

kuantum-internet-gercek-olabilir,1,con.j

DSL, kablo, geniş bant ya da uydu bağlantıları sizin için yavaş mı? 3,6,12 ya da 20 Mbps bağlantınız var ama size yeterli gelmiyor mu? İşte Max Planck Kuantum Optik Bilimi Enstitüsü tam da bu durum üzerine çalışıyor.

Enstitüdeki fizikçiler kuantum transistörü adını verdikleri yeni bir aygıt icat ettiler. Geleneksel bir transistör bir sinyali güçlendiren ay da bir devreyi açıp kapatan bir yarı iletkendir. Hemen hemen tüm elektronik aygıtlarda bulunan transistörler bilgisayarın hızı için de çok önemlidir.

Kuantum transistörünü özel yapan şey, kuantum fiziğinin parçacıkların birbirlerine temas etmeden açık alanda iletişim kurabilme prensibine dayanması. Bu durumda transistör diğer bir transistörün özelliklerini kontrol edebilmek için bir ışık huzmesi kullanabilir yani "bilgi" A noktasından B noktasına doğrudan ulaşabilir (ya da aktarılabilir.). Böylece şu an var olan en hızlı internet bağlantısından çok daha yüksek hızlara ulaşılabilir.

Double Electron Layer Transistor (Çift elektron katmanlı Geçit Açma Transistörü) adlı benzer bir mekanik kuantum transistörü Sandia tarafından geliştirişmişti. Sandia'ya göre araç saniyede bir trilyon işlem kapasitesine sahip yani şu an kullanımda olan en hızlı transistörden 10 kat daha hızlı.

Gördüğünüz gibi karmaşık fizik, internet iletişiminin ve bilgisayarların hızını büyük ölçüde artırabilir. Sandia ve Max Planck Kuantum Optik Bilimi Enstitüsü kuruluşlar sayesinde kuantum internet ve bilgisayarları yakında kapımızda gelebilir.

kuantum-internet-gercek-olabilir,2,con.j

Link to comment
Share on other sites

iyi güzel yapmışlar aferin çocuklara lakin bize faydası yok belki yurtdısına çıknca agzımızı acar bakarız monitorlere :) haberi okuduk artık o kadar şaşırmayız değil mi?

o gelene kadar google uyduları döşer dunya cevresine heryere beleş dagıtır interneti faydalanırız artık ne yapalım :) fantastik ama neden olmasın gugıl amcamız kıyak gecer bize

Link to comment
Share on other sites

isterse bu teknolojiyi Türklerde yapar nasıl ayranı yemekle aynı anda bitiriyorlarsa pratik zeka... çok basit aslında mucit41 in eklediği resimlere bakınca transistörlerle ilgili darlington bağlantılar var kuantum bağlantıda o petek halinde olan olsa gerek... Türkiye'ye şu vakit gelir dememiz yerine Türkiye Bilim adamlarını buna teşvik daha güzel olur... nasıl demeyin tubitak'ın bundan kesinlikle haberi vardır...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...