Jump to content

Çocuklar Duymasın 2010


saydax

Recommended Posts

Fragmanlar

http://www.youtube.com/watch?v=P3_lns2qrf4&feature=player_embedded[/CODE]

[CODE]http://www.youtube.com/watch?v=xHNfMl0FxOs&feature=player_embedded[/CODE]

Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ, Furkan Kızılay, Zeyno Günenç ve Vatan Şaşmaz gibi ünlü isimlerin oynadığı 'Çocuklar Duymasın' çok yakında

ATV'de... Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ, Furkan Kızılay, Zeyno Günenç ve Vatan Şaşmaz gibi ünlü isimlerin oynadığı 'Çocuklar Duymasın' çok yakında ATV'de...

Hayatın kendisi kadar komik ve duygusal bir dizi olan, "Çocuklar Duymasın" kaldığı yerden değil günümüzden devam ediyor. Çünkü bizim izleyemediğimiz 7 yıllık dönem içinde orada hayat hiç durmadı. Evlerinin dekorasyonunu değiştirdiler, iş hayatlarında yeni pozisyonlar elde ettiler ya da edemediler, çocuklar büyüdü, Haluk, Meltem ve diğerleri yaşlandı. Ama Haluk hala bildiğimiz Haluk, hala her şeye karşı, muhafazakar ve milliyetçi. Meltem de büyük değişiklik yok, modern, ideal ve ahlaklı bir eş. Ailenin meseleleri yine çok küçük, kredi kartları, telefon faturaları, alış veriş giderleri, tatil masrafları ve hayatın içinde akıp giden her şey.

Yani bir insan karakter olarak 7'sinde ne ise 70'inde de odur. Mesela Havuç, aynı bildiğimiz Havuç. 10-11 yaşlarında cep telefonu diye tutturan Havuç artık araba istiyor, ehliyet istiyor, iphone istiyor. Herkes onu üniversiteye gidiyor bilirken o müzikle uğraşıyor ve okuldan atılıyor. Haluk henüz Havuç'un okuldan atıldığını bilmiyor.

Evin feministi Duygu evlenme kararı alıyor ama bunu babasına söyleyecek cesareti yok çünkü damat işsiz ve Haluk'un hiç hoşlanmayacağı tiplerden. Ama çok yakın bir gelecekte evlenecek, aileler tanışacak, söz kesmeler nişan törenleri ve Haluk'un bir de baş belası bir dünürü olacak.

Diziye başka yeni karakter de katılıyor. Meltem'in kız kardeşi, her şeyi bilen sinir bozucu Google Canan ve onun ezik kocası Romantik Necati. Haluk'un neredeyse tam zıttı olan Necati her konuda Haluk'un hışmına uğruyor ve iki erkek arasında büyük çatışmalar yaşanıyor ama kazanan hep Haluk oluyor. Ayrıca, Haluk Meltem'in kız kardeşinin her şeyi bilmesine de fena halde sinir oluyor.

Yani Haluk'u hiç iyi günler beklemiyor. Üşütük bir damat, ondan daha üşütük bir dünür, onlardan çok daha beter bir baldız ve Haluk'un psikolojisini bozan bir bacanak ve bütün bunlar yetmiyormuş gibi bir de okuldan atılıp şarkıcı olmak isteyen bir Havuç.

Light Selami ve Dominant Gönül boşanmış. Çocuk Gönül'de kalmış Selami durumu kaldıramayıp çalışmak için Libya'ya gitmiş. Selami'nin oğlu Beton Orçun'un velisi ise Haluk. Çocuğu tam kendisi gibi yetiştiriyor.

Çaycı Hüseyin, at yarışlarını bırakmış artık iddiaya takılıyor. Dünya futbolunu tüm detaylarıyla takip ediyor. Emine hala Haluk'un evine temizliğe geliyor ve Hüseyin ile şiddetli geçimsizlikleri devam ediyor. Fıs fıs İsmail hala kadınların peşinde ama icraat sıfır. Hayatında bir kadın var, evlenmiş ama gözü hala dışarıda. Ama yöntemleri değişmiş, artık twitter,facebook gibi sosyal alemlere takılıyor. Yani "Çocuklar Duymasın"da karakterler aynı ama yöntemler 2010 model.

Kısacası "Çocuklar Duymasın"da aslında hem değişen bir şey yok hem de çok şey değişmiş. Yine komik, yine duygusal, yine güncel, yine hayatın kendisi gibi küçük meseleleri olan, kentli ilişkilere ve modern aile meselelerine odaklı hem duygusal hem de eğlenceli bir aile komedisi. "Çocuklar Duymasın" bu kez de 2010 yılı Türkiye'sine bir ayna tutuyor ve yaşadığımız çağın aile yapısı üzerinden sosyolojik bir analiz yapıyor ve Türkiye'de tüm yaş gruplarının aynı anda seyredebileceği tek dizi olma iddiasını koruyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...