Jump to content

Nod32 Ile çektiğim Sıkıntılar


tuncerdabak

Recommended Posts

1. Windows Server 2003'de 3 yıllık lisanlı kurduğumuz Nod32 antivirus programı virus güncellemesi yaptığı sırada Server'umu kitliyordu. ActiveDirectory'deki tüm kullanıcıların erişimini kesiyordu. Nod32'yi kaldırdım tüm sorunlar düzeldi.

2. Başka bir müşterimizde Msn'i açtığımızda 5-10 saniye sonrasında kapatıyordu. Nod32'yi kaldırdığımızda Msn'deki sorun kalmadı.

3. Dün başka bir müşterimizde Msn'den Görüntülü arama yapamıyorduk. Cevapla dediğimiz halde veya karşı taraf Cevapla dediği halde görüşme yapılamıyordu. Nod32'yi kaldırdık ve sorun çözüldü.

Link to comment
Share on other sites

çıktıgından beri nod32 antivirus ve smart security kullanıyorum bazen av bazen ess kafama gore takılıyorum kullandıgımdan beridir virüsle ilgili en ufak bir sıkıntım olmadı. ne bilgisayarım çöktü ne yavaşladı nede bilgilerim çalındı. ki eset e gecme sebebimde kredi kartı bilgilerimin calınarak harcama yapılamsı idi. esetten sonra sıkıntı yok. server oalyına birşey diyemem bilgim yok ancak anlattıgınız son 2 madde belkide kendi yasaklarınızdan kaynaklanıyrdur. msn taş gibi görüntülü görüntüsüz çalışıyor düşme kopma olmuyor. bana torpil gecemeyeceklerine göre :D sorunu başka yerde aramanızda fayda var.

esetin kötü programn olduguna da katılmıyorum gayet stabil ve hızlı çalışıyor virus bulması gayet iyi. temizleme konusunda sıkıntı cıkabiliyor bazen onun dısında temiz sisteme kurulunca tank gibi mubarek. onun dışında herkes içinin rahat ettiğini kullanır.

Link to comment
Share on other sites

valla bende nod32 kullanıyodum arkadaşın ki gibi hiçbir problemle karşılaşmadım kesinlikle ama şu an microsoft security essential sonuçta microsoft daha güvenli bence çok sade ve güncel sürekli

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar burada hangi antivirus iyi hangisi kotü tartışması yapılmıyor arkadaşın bir sorunu var konuyu acmış. ben son bir haftadır antvirus testleri yapıyoruım elimde salam keyler var yani ömür boyu kulanabilirsiniz ama virusu yedikten sonra anlamıy kalmıyor.

benim en memnun oldun antiviruslar

eset s.s. 4.**

Kaspersky Internet Security 7 ve 9 ama key herzaman sorun oluyor

norton Internet Security 17.**

Microsoft Security Essentials elimde var ama daha deneme fırsatım olmadı o yüzden yorum yapamam ama diğerleri işe yaramaz bazısı uyarı dahi vermiyor bazısı uyarı veriyor ama virus oldu gibi duruyor.

şimdi arkadaşım beli ki senin netle ilgili bir sıkıntın var yada msn ile ilgili yapıcan şu e-posta adresine gir ve gelen ve giden kutusunu boşal yani hic bir mail kalmasın e-posta adresinde ardından sana önerdim 3 antivirüstan birini kur son güncellemeleri al ve pc bulunan bütün sabit diskleri tarat bulunan tüm tehtitleri sildir hatta olmadı ücünlede yap ama önce kurdunu kaldır yani tek tek kur ve kaldır ve tarat sonra tekrar tertemiz bir sistem kur sorunun cözüleceğini düşünüyorum artı modeminlede ilgili bir sıkıntı olabilir onuda bir gösden gecir

saygılarımla...

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır nod32 kullanıyorum bu zamana kadar en fazla 2 bilemedin 3 kere uyarı verdi bana.Pc ye en son 6-7 ay önce format attım.Eminim şuan virüs kaynıyodur makina ama nod32 bekçi değilde daha çok süs köpeği gibi duruyor ;)))
Link to comment
Share on other sites

Çok çok uzun yıllardır bende Nod32 kullanıyorum. Arada farklı antivirüs yazılımları denesemde, ısınamadığımdan Nod32 ile devam ettim.

Soruna gelirsek, Nod32 nin güvenlik duvarı bazı uygulamaları egelleyebiliyor. (Bu bir gerçek)

Lakin ufak basit bir ayar ile engelleme olayını kontrol edebiliyorsunuz.

Ayarlar -> Kişisel güvenlik duvarı - Etkileşimli filtre moduna tıklanacak!

Yada F5 -> Kişisel güvenlik duvarı -> Kutudan etkişleşimli mod seçilecek.

Bu sayede internete çıkıp yapmak isteyen programlar, kullanıcıya bir pencere vasıtasıyla bildiriliyor.

Siz isterseniz sürekli veyahut geçici izin verip engelleyebiliyorsunuz. (Her zaman bu şekilde kullnadım)

Tabi ihtiyacınız olduğunda, saatin yanındaki icona sağ tıklatıp, güvenlik duvarını devre dışı da bırakabilirsiniz....

vs vs... Kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

Geçen hafta 3 bilgisayarıma virüs bulaştı. Nod32 kullanıyordum. netten indirdiğim . Buluyor silmiyor.

Avira kurdum o başka şeyleri buldu sildi. Flashta idi evdeki bilgisayarıma allahtan bulaşmadı. avira da işe yaramadı. Avg yi kurdum o da işe yaramadı. Kaspersky i kurmaya çalıştım . Nod32 kaldıramadım tabii kuramadım. Nod32 seriallerini bulup güncelledim. Hepsini 5 dakikada sildim. flash temizlenince evdeki değil, diğer işyerimdeki bilgisayarları da bu yolla temizledim.

Kim demiş nod32 iyi değil diye. Ayrıca dükkanda panda vardı, lisanslı oda işe yaramadı.

Kaspersky kara listeye çabuk düştüğü için kullanmıyorum.

Nod32 yi tek geçerim.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...