Jump to content

Samsung’dan NAND Flaş bellek


skyman

Recommended Posts

Samsung’dan NAND Flaş bellek

imajasp3ho5.jpg

Samsung, gelecek kuşak PRAM’lerin prototipi olan 40 nm 32 Gb NAND flaş belleği ve yakında piyasaya çıkacak hibrit sabit disk sürücüde kullanılacak yeni bir SoC çözümünü duyurdu.

Samsung Electronics, gelecek kuşak PRAM (Faz değişimli Ram) belleklerin ilk prototipi olan 40 nm 32 Gb NAND flaş belleği ve yakında piyasaya çıkacak hibrit sabit disk sürücüde kullanılacak yeni bir SoC (çip üstünde sistem) çözümünü duyurdu.

Samsung, flaş teknolojisinde süregelen gelişmelerin artarak devam etmesi sonucunda, tüketicilerin istedikleri miktarda eğlence ürünü ve bilgiyi, istedikleri yere taşıyabildikleri yeni bir dijital performans dünyasının olanaklı hale geleceğini öngörüyor. Dünya giderek küreselleşip, bilginin yaygınlaşması evrensel bir boyut kazanırken, flaş üzerinde çalışan uygulamalarla daha fazla taşınabilirlik ve depolama tabanlı özgürlük getireceğini söyleyen Dr. Hwang, Samsung`un bu yeni ütopyaya Flaştopya adını verdiğini belirtti.

Samsung`un duyurduğu dünyanın ilk NAND flaş belleği, yeni CTF teknolojisini barındırıyor. Bu yeni teknolojinin NAND flaş belleklerin yaşam ömrünü artırarak 40 nm üretim teknolojisinin ötesine taşıyacağını belirten Dr. Hwang, bunun da ürün boyutlarını daha da küçülterek tüketici elektroniğinde yüksek sayıda üretimin avantajlarını ortaya çıkaracağını söyledi.

Uzun süredir neredeyse tüm dijital kamera, USB sürücü, MP3 çalar, multimedya ve cep telefonlarında veri depolama amaçlı olarak kullanılan NAND flaşlar, yavaş yavaş kişisel bilgisayar alanına da giriyor. Samsung da Haziran ayında bu teknolojiyi kullanan ilk SSD sabit diskli taşınabilir bilgisayar modellerini duyurmuştu. Söz konusu sabit disklerin sağladığı yüksek performans, hafiflik ve gelişkin veri depolama güvenliği, mobil sistem üreticilerinin ilgisinin NAND flaşa yönelmesine neden oluyor.

Samsung NAND flaş belleğe ek olarak, hibrit disk sürücüler için geliştirdiği bir SoC (çip üstünde sistem) kontrolörünü de duyurdu. Yeni SoC kontrolör, Samsung`un gelişkin teknolojilere yönelik ürünlerindeki çeşitliliği temsil ediyo

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...