Jump to content

Iron Man'in Kostümü Gerçekte Ne Kadar?


Recommended Posts

20100509015745.jpg

Iron Man olmak için ne kadar para harcamalısınız? İşte o kostümün gerçek hayattaki maliyeti...

Iron Man 2'nin gösterime yeni girdiği şu sıralarda , pek çok kişinin acaba gerçekte de böyle bir kostüm yapılabilir mi diye kendine sorduğu soruya, io9 sitesinin yaptığı haber açıklık getiriyor; 100 milyon dolarınız varsa neden olmasın?

Iron Man'in kostümü düşündüğünüz kadar bilim-kurgu öğeleri barındırmıyor aslında. Kostümün birçok parçası geliştirme ve araştırma laboratuvarlarında bulunuyor. İşte biraz Iron Man olmak isterseniz almanız gerekenler:

Tony Stark'ın Iron Man'i kontrol etmesini sağlayan ve sesle de çalışan başlık aslında çalışma aşamasında da olan F-35'lerin başlığıyla çok benzer. Geçen yıl F-35 pilot başlıklarını üreten firma bu başlıkları 54 milyon dolara üreteceğini söylemişti. Elde var 54 milyon dolar.

Stark'ın kalbinin yerine yerleştirdiği ve kostümün de çalışmasını sağlayan nükleer enerji kaynağını da "Çok-İşlevli Radyoizotop Termoelektrik Jeneratör"ün yerine koyabiliriz. Ancak bu jeneratör 4.5 kiloluk plütonyum dioksitle beraber, yumruk büyüklüğünden daha çok yer kaplıyor. NASA'nın belirttiğine göre bu jeneratör de 36 milyon dolar.

Kaynak:Chip

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...