Jump to content

Hangi Lise?


By_Muro

Recommended Posts

BENİM 15 YAŞINDA BİR YEĞENİM WAR BANA SORDU PC ÖĞRETMENİ OLMAK İÇİN HANGİ LİSEYE GİTMELİYİM DEDİ BENDE DÜZ LİSE DEDİMM ŞUNUN ŞURASINDA 30 GÜN WAR OKUKUN KAPANMASINA BİRAZ GENÇLERE YARDIMCI OLURMUSUN

Link to comment
Share on other sites

Eğer puanı kötüyse meslek lisesine gidebilir. Ben anadolu ticaret meslek lisesine gidiyorum ve bilgisayar bölümündeyim. İyi bir üniversite kazanmak çok zor ama bilgisayar öğretmeni olabiliyorum.

Link to comment
Share on other sites

bir pc öğretmeni olarak tavsiyem bu meslekten uzak durmasıdır. maalesef bunu söylüyorum. daha değişik mesleklere yonelsin bilgisayara ilgisi var ise bilgisayarla ilgili diğer meslekleri araştırsın. en basitinden 2 senelik programcılık okuyup dışarda özel iş yapanlar bile bir site yapıp binlerce lira kazanabiliyor.

ha yok illa öğretmen oalcağım diyorsa da önce öğretmen lisesine gitsin ek puan için arkadaş söylemiş. ayrıca meslek liselerinin bilgisayar bolumlerinden mezun olanlarlarda egitim fakultelerinin bilgisayar öğretmenliği bölümlerine girerken ek puan alıyorlar bildigim kadarıyla. tabii bunların dısında düz liselerden de bu bolume fen matematik bölümlerinden öğrenci girebiliyor. (ek puan almadan. )oralardan mezun olup universitelerin teknik egitim fakultelerine girmeye çalışsın. aynı bölüm eğitim fakultelerinde de var onlardan da uzak dursun. okuyacaksa teknik egitim fakultesi okusun. boylece meslek liselerinde öğretmenlik yapma hakkı kazanır bu sayede hem maddi olarak hemde mesleki tatmin açıından daha iyi olur kanaatindeyim.

ama tekrar soyluyorum başka bir ideal bulması kendisi için daha faydalıdır.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...