Jump to content

AMD, Dizüstü Pazarında 'Artık ben de varım!' Diyor


muselmansuffe

Recommended Posts

AMD, Dizüstü Pazarında 'Artık ben de varım!' Diyor

AMD, uzun biz zamandan beri kendisinden özlemle beklediğimiz dizüstü pazarında etkinliğini arttıracak olan girişimine en sonunda adımını atıyor.


wtyn1s.jpg


AMD içerisinden gelen duyumlara göre ilerleyen aylarda AMD işlemcileri tarafından güçlendirilecek 109 dizüstü modeli piyasalardaki yerini alacak. 'Koca' AMD'nin geçtiğimiz 'koca' bir yıl boyunca sadece ama sadece 40 adet dizüstü modeline evsahipliği yaptığını söylersek 109 rakamının görece büyüklüğü çok daha iyi anlaşılacaktır. MSNBC'ye göre AMD ile iş ortakları arasında gelişmekte olan yeni ilişkilerin temelinde yatan şey, bilgisayar üreticilerinin AMD'nin yeni 'Vision' projesinden gerek sunduğu performans ve gerekse batarya ömrü açısından tatmin olmaları.

Intel'in uzun bir süredir adeta tek başına atını sürdüğü dizüstü pazarında (2010 ilk çeyrek verilerine göre Intel'in %87.8'ine karşın AMD sadece %12.1 oranında pazar payına sahip) AMD'nin 'artık ben de varım' diyeceği ilk modeller önümüzdeki ay başından itibaren çıkmaya başlayacak. Başlıca iş ortakları arasında ise HP, Acer, Dell (ki zaten bunlar sektörün sırasıyla ilk üç ismi) ve Lenovo gibi devler bulunuyor.

Bakalım AMD, büyük bir umutla piyasaya süreceği Vision'lar ile dengeyi değiştirebilecek mi…


Kaynak: pclabs
Link to comment
Share on other sites

Çoook geç kaldı bence.

Piyasa artık mobil platforma doğru yöneliyor.

Bu alanda AMD'nin olmaması ona çok kan kaybettirdi bunca zaman.

Ancak özellikle Atom platformuna da rakip çıkarmalı.

Atom Platformuyla Intel netbook alanında resmen tekel olmuş durumda.AMD'li 1-2 model dışında piyasadaki netbookların hepsi Intel işlemcili (bir de nerdeyse çoğu aynı işlemci:N450 idi sanırım)

Geçenlerde yapılan bir testle eski AMD Athlon'ların bile undervolt ile Atom'dan daha performanslı olmasına rağmen daha az güç tükettiği gözler önüne serildi.

Atom da zaten undervolt edilmiş ve 45nm olan bir Pentium'dan başka bir şey değil (HT Teknolojisi,533 Mhz FSB filan hepsi Pentium zamanından kalma)

Amd de bu tür işlemciler üretebilecek kapasiteye sahip ama hala neden netbook pazarında değil anlamış değilim.

Link to comment
Share on other sites

Evet Abicim Çok Doğru Söylüyorsun

Bilmiyorum Adamlar Koca şirket, ATİde onlarda Şöyle grafiği sağlam bir phenom çoğu kullanıcıyı etkiler ve intelin azda olsa tahtını sallar

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...