Jump to content

Video Için Autorun.


jolietow

Recommended Posts

arkadaşlar yigenimin okulundan istemisler. autorun yapması lazımmıs ama o da bende bir turlu yapamadık. yada benim bilgisayarda sorun var zaten hic bir cd yi otomatik baslatmıyor kendim icine girip islem yapıyorum.

Okul.wmv - video bu

[AutoRun]

OPEN=Okul.wmv bunu .inf olarak kayıt ettim.

bu sekilde yaptım cd ye attım ama cd yi takınca otomatik olarak video acılmıyor.

Yarında vermesi lazım mıs bi yardım edermisiniz?

Link to comment
Share on other sites

Tesekkürler. belki olmustur ama benim bilgisayarda cd ler otomatik acılmıyor bunun icin bi yardım edermisin? gpedit.msc den biraz karıstırdım "otomatik baslamayı kapat" ı devre dısı falan yaptım ama nafile.. :S

Link to comment
Share on other sites

CDye yazdırmadan önce autorun.inf ile dosyayı ilişkilendirmen gerekiyor.

sana önerim UltraISO yu indirip pcne kurman. kurulum esnasında sanal sürücüyü etkinleştir, böylece hazırlayacağın çalışmayı CDye çekmeden de test edebilirsin.

şimdi nasıl yapıldığına geleyim :( (programı kurduğunu varsayıyorum)

* programı açtığında kendisi otomatik olarak yeni bir proje başlatacaktır. sağüst çerçeveye dosyalarımızı atıyoruz. hazırladığın "autorun.inf" ve"okul.wmv" dosyalarını içine at.

* araç çubuğunda "Açılabilir Değil" ifadesini göreceksin. yine araç çubuğunda dişli simgesi var (açıklamasını yanlış hatırlamıyorsam "otomatik kullan ayarla" gibi birşeydi) autorun.inf seçiliyken o dişliye tıkladığında az önceki ifadenin "açılabilir" olduğunu göreceksin.

bu işlemden sonra dosya/farklı kaydet deyip ISO dosyanı hazırla ve deneme için sanal sürücüye mount et.

çalışırsa gönül rahatlığıyla kalıbı CDye yazdırabilirsin.

resimli anlatmak isterdim ancakı şu anki pcde program kurulu değil.

Link to comment
Share on other sites

@blackman12

"Açılabilir" ifadesi (eğer yanlış bilmiyorsam) kendi kendine çalışabilen bütün ISOlar için geçerli oluyor. Hatta az önce denedim, kendi hazırlamış olduğum AIO sunumunda da, Windows7nin orjinal ISOsunda da açılabilir yazıyordu (Windows7ninkinde Açılabilir UDF yazıyordu).

Dediğim gibi autorun.inf etkinleştirilmeden açılması gereken dosya açılmıyor. Bunu zamanında denedim birçok kez. AMSnin bana hazır olarak verdiği autorun.inf i diğer dosyalarla DVDye yazdırdım ama maalesef boot edemedim. Ufak çaplı bir araştırmadan sonra bu yöntemi buldum.

Ancak her ne hikmetse kendi kendimle çelişiyorum burada; çünkü USBden format atmak için ISOnun içindeki bütün dosyaları flaş dikse atmam yeterli oluyor. Yani bu aşamada boot dosyalarını aktifleştirmem gerekmiyor.

Tespitlerimin ikisi de deneyimlerim sonucu ama hangisi doğru bilemiyorum :db: hazır bu mevzuya dalmışken bana adamakıllı bilgiler verebilirsen minnettar kalırım sana :)

saygılarımla...

Link to comment
Share on other sites

Yok arkadaşım ben eminim yıllardır hiç ultraisoyla falan uğraşmadan otomatik çalışır cdler yaptım merak etme ;) Açılabilir UDF demek boot edilebilir demektir.Zaten kendinde yazının belli yerlerinde normal olanı söylemişsin ;) Otomatik çalıştırmanın aktıif olması ve autorun.infin gerekli yerde bulunması yeterli.

Link to comment
Share on other sites

burada bir yanlış anlaşılma var galiba; boot edilebilir demek CD'den yada DVD'den BIOS vasıtasıyla DVD'yi başlatmak oluyor ama autorun.if dosyasını windows otomatik başlatıyor yani boot etmiyor, bir nevi virüslerin yaptığı işlemin aynısını yapmak istiyor jolietow

Link to comment
Share on other sites

Tesekkür ederim herkeze. Sorunu ilk cvpla çözdüm. zaten daha önceden yapmıstım ben onu (shellexecute=okul.wmv) komutuyla ama cd yi takınca bilgisayar otomatik olarak baslatmadı videoyu. O yüzden de olmadı sandım. Meğer benim bilgisayarım açılmıyormus yiğene gönderdim autorun.inf i ve cd ye cekince olay bitti.

Şuan tek sorunum herhangibir cd yi takınca hiç bir eylem olmuyor. Xp cdsini takınca ekrana ne yapmak istiyorsunuz diyo secenekler gelmiyor mesela. Kendim cd-romun içine girip setup.exe yi tıklamam lazım. Aslında bu zamana kadar lazım bile olmamıstı da bu olaydan sonra belki lazım olur diye çözümünü bulmaya calısıyorum.

Netten baya bi arastırdım regedit den , autofix.exe den , cd-romun özellikler den ,vs den bi sonuca ulaşamadım..

Varsa başka bildiginiz yol yapmaya hazırım. çözmem lazım sunu

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...