Jump to content

Düz Liseler Anadolu Lisesi Oluyor!


muselmansuffe

Recommended Posts

34hfjia.png

MEB tarafından 81 ile gönderilen genelgeye göre, tüm düz liseler Anadolu Lisesi’ne dönüştürülecek.

Bakan Çubukçu, “kalite ve verimliliğin artırılması amacıyla” böyle bir uygulamaya gidileceğini belirtti

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun talimatıyla 81 il valiliğine gönderilen genelgeyle, tüm düz liseler Anadolu Lisesi’ne dönüştürülüyor.

KALİTE VE VERİMLİLİK İÇİN

Bakan Çubukçu, “Kalite ve verimliliğin artırılması amacıyla” genel liselerin de gerekli alt yapı ve öğretmen ihtiyacıyla ilgili tedbirlerin alınması suretiyle, kademeli bir şekilde Anadolu Lisesi statüsüne kavuşturulması yönünde çalışma başlattı. 81 il valiliğine gönderilen “Genel liselerin Anadolu Lisesi’ne dönüştürülmesi” konulu genelgede Çubukçu, şunlara dikkat çekti:

“Ortaöğretimde yüzde 47.2, mesleki ve teknik ortaöğretimde yüzde 52.8 olmak üzere ortaöğretim kademesinde yüzde 100 okullaşma oranına erişimin hedeflendiği dikkate alındığında; okullaşmanın ortaöğretimde yüzde 1.84, mesleki ve teknik ortaöğretimde yüzde 21.54, ortaöğretim toplamında ise yüzde 23.38 oranında 2012 yılına kadar arttırılması gerekmektedir.”

NÜFUSA GÖRE OKUL SAYISI

Çubukçu’nun tespitleri ve öngörüleri şöyle devam ediyor: “Anadolu Lisesi’ne dönüştürülen okullar dışında kalan genel liselerin binalarıyla her türlü müştemilatı valiliklerce uygun görülen mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının hizmetine sunulacak.

Merkez nüfusu 10 bin ile 20 bin arasında olan yerleşim biriminde 1 Anadolu Lisesi, 20 bin ile 40 bin arasında olan yerleşim birimlerinde 2 Anadolu Lisesi, 40 bin üzerinde olan yerleşim birimlerinde öğrenci potansiyeli ve gelişmişlik düzeyi dikkate alınarak uygun sayıda Anadolu Lisesi olacak şekilde planlanacak, diğer genel lise binaları ile mesleki eğitim desteklenecektir.”

Çubukçu imzalı genelgeye valilikler 17 mayıs tarihine kadar illerindeki duruma ilişkin bilgilendirmede bulunacak.


Kaynak: on5yirmi5
Link to comment
Share on other sites

Böle birşey bu sene yapılırsa varya havalara zıplarım. Ben bilerek Anadolu Lisesine girmedim. Normal okumak istemiştim. Ailemde Anadolu Lisesi daha iyi diyordu şimdi herşey eşit olucak inşallah ne diyelim... Hayırlı uğurlu olsun biz öğrencilere

-----------------------------------------------------------------

08 Mayıs 2010 09:00

Bakan Çubukçu, genel liselerin Anadolu lisesi statüsüne kavuşturulması için 2013 yılına kadar gerekli planlamaların yapılması talimatı verdi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yayımladığı genelgede, ortaöğretimde okul çeşitliliği yerine program çeşitliliğini esas alan bir yapıya geçilmesi çalışmaları kapsamında 3 Aralık 2008 tarihli onaydaki ''Kalite ve verimliliğin artırılması amacıyla genel liselerin de gerekli alt yapı ve öğretmen ihtiyacı ile ilgili tedbirlerin alınması suretiyle uzun vadede ihtiyaç durumuna göre kademeli bir şekilde Anadolu lisesi statüsüne kavuşturulma çalışmalarının sürdürülmesinin uygun olacağı'' hükmü çerçevesinde, genel liselerin kademeli bir şekilde Anadolu Lisesi statüsüne kavuşturulması için yürütülen çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Bu uygulamanın 2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren başladığını anımsatan Çubukçu, ortaöğretimde kalitenin artırılması, mesleki ve teknik ortaöğretime daha fazla öğrencinin yönlendirilmesi amacıyla genel liselerin, Anadolu Lisesine dönüştürülmesi uygulamasının Dokuzuncu Kalkınma Planı'nın sonu olan 2013 yılında tamamlanmasının düşünüldüğünü belirtti.

Bu amaçla valiliklerce gerekli çalışmaların başlatılacağını ifade eden Çubukçu, ''2010-2011, 2011-2012, 2012-2013 öğretim yıllarını kapsayan bir planlama yapılacaktır'' dedi.

Çubukçu, bu planlamada yerleşim merkezinin nüfusu, öğrenci sayısı, Anadolu liselerine kayıt yaptırabilecek öğrenci akışı, derslik ve öğretmen ihtiyacı ile fiziki mekan durumu ve bazı okulların ikili öğretim yaptığının dikkate alınacağını bildirdi.

Genelgede, ''Sağlıklı bir planlama yapılabilmesi, yeni kaynak temini, mevcut kaynakların etkili, verimli ve ekonomik kullanılması ve olası derslik ihtiyacının tespiti için Anadolu lisesine dönüştürülecek genel lisenin adı, toplam derslik sayısı, 9. sınıfına kaç öğrenci kontenjanı verileceği belirlenecek. Kontenjanlar belirlenirken 4 yıllık öğrenim süresi içerisinde aynı kontenjanla dengeli bir şekilde devam edileceği göz önünde bulundurulacaktır'' denildi.

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİME DESTEK

Anadolu lisesine dönüştürülen okullar dışında kalan genel liselerin binaları ile her türlü müştemilatın, okuma arzusu olan öğrencilerin, örgün eğitimin dışında bırakılmaması için valiliklerce uygun görülen mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının hizmetine sunulacağını ifade eden Çubukçu, böylece mesleki eğitime daha çok öğrenci akışının sağlanacağını belirtti.

Genelgeye göre, merkez nüfusu 10 binin altında olan küçük ilçe ve beldelerde bulunan genel liseler, Mart 2010 tarihli Kurum Açılması ve Kapatılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde değerlendirilecek.

Merkez nüfusu 10 bin-20 bin arasında olan yerleşim biriminde 1 Anadolu lisesi, 20 bin-40 bin arasında olan yerleşim biriminde 2 Anadolu Lisesi, 40 binin üzerinde olan yerleşim birimlerinde öğrenci potansiyeli ve gelişmişlik düzeyi dikkate alınarak uygun sayıda Anadolu lisesi olacak şekilde planlanacak.

Diğer genel lise binaları, mesleki eğitimin uygun alanlarına yönelik hizmet verecek şekilde kademeli yapılandırılarak mesleki ve teknik eğitime dönüştürülecek. Böylece mesleki eğitim desteklenecek.

Genel liselerin dönüşümlerinin tamamlanmasını takip eden öğretim yılında, çok programlı liselerin genel lise bölümüne öğrenci kayıt-kabul yapılmayacak.

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Eşşeğe altın semer vursan eşşek yine eşşektir.Gidecek öğrencilerin potansiyelleri belli sonuçta anadolu lisesi olunca farklı bişey mi olacak.. Ben anadolu lisesi öğrencisiyim o kadar biz çalışarak girdik bizim bi farkımızın olması gerekir hergün kafalarına göre iş yapıyorlar..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

pes yani bi bu kalmıştı yapmadıkları.Diğer liselerin de kalitesini artıralım derken Anadolu liselerinin kalitesi düşecek.Çok saçma bir uygulama..Zaten eğiitm sistemi nereye gidiyor diye düşünüyorum.Türkiyede dersane sayısnın lise sayısından fazla olduğunu söyleyen bir haber okudum.Bu da eğitimin ne kadar vahim bir durumda olduğunu gayet net açıklıyor.

Link to comment
Share on other sites

Anadolu liselerinin hiç bir değeri kalmadı. Yazık. Anadolu lisesi öğrencisiyim ama bir esprisi yok. Denizli'de oturuyorum hepi topu 4 ya da 5 tane düz lise var zaten. İşin kötüsü yeni sisteme denek ediliyoruz bu şekilde. Her sene yeni yeni sistemlere ayak uydurma çabaları içerisindeyiz. Saçma.
Link to comment
Share on other sites

Eğitim sistemi düzenlenmedikten sonra düz liseler anadolu lisesi olsa ne olur olmasa ne olur.İsterse fen lisesi yapsınlar ama öğrencileri yarış atı gibi koşturduktan sonra bir anlamı yok.

Link to comment
Share on other sites

anlaşılan eski sisteme dönmek için adım atmaya başlamış nibet çubukçu.Yakında Fen Liselerini'de Anadolu Lisesi yapar.Sbs ve Oks'yi de kaldırır.Kim hangi liseye girmek isterse girer.Her yerdeki eğitim de standart olur.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...