Jump to content

Oyunseverlerin yüzü bu yıl gülmedi


BrightBlade

Recommended Posts

Oyunseverlerin yüzü bu yıl gülmedi

26 Aralık 2006 Salı 00:17

23848.jpg

Bilgisayar oyunlarından kazanılan para Hollywood'un bilet gelirlerini aşalı yıllar oldu. Film üreticileri bir DVD'den ortalama 17 dolar kazanırken aynı filmin oyunundan 60 dolara yakın para kazanıyor. Dolayısıyla artık hemen her büyük bütçeli aksiyon filminin çekimi sırasında oyunu da hazırlanıyor.

2006'da da kural değişmedi. King Kong, Superman Returns, Batman, James Bond gibi yapımların oyunları filmlerinden bile bir süre önce çıktı ve sabırsız oyunseverler tarafından filmden önce tüketildi. Diğer yandan görülen ilgi eski bir Hollywood taktiği olan eskileri ısıtıp yeniden tepsiye sürmeyi tetikledi. Bu akım sayesinde sene içinde Godfather, Scarface, Jaws, Rocky gibi birçok popüler filmin alternatif senaryolu oyunlarıyla tanıştık.

Bütün bunların yanı sıra her gerçek oyunseverin demirbaşı oyun konsolları konusunda 2006 diğer bütün yıllardan daha verimliydi. Önce pazarda Sony'nin ardından ikinciliği elinde tutan Microsoft 12 Mayıs'ta MTV televizyonunda yayımlanan büyük bir lansmanla Xbox360 kodlu yeni nesil konsolunu tanıttı.

IBM tarafından geliştirilen 3.2 GhZ hızında üç çekirdekli Xenon işlemcisi kullanan model NVIDIA'nın Xenos grafik kartıyla yüksek tanımlı (HD) görüntü veren ilk oyun konsolu oldu. Kablolarından kurtulan ve rengi siyahtan beyaza dönen yeni model iki farklı kurulumla satışa sunuldu ve şu ana kadar 10 milyon sattı.

Diğer yandan pazar lideri Sony de Playstation3 (PS3) üstünde çalışıyordu. 17 Kasım tarihinde o da piyasaya sürüldü. Ancak 510 ile 700 dolar arasında seyreden fiyatı ve kısıtlı sayıda üretim yapılması heveslilerin ellerinin boş kalmasına yol açtı. PS3'ün en büyük özelliklerinden biri de yeni nesil DVD formatında Sony'nin başını çektiği Blu-Ray diski kullanmasıydı. Xbox360 gibi iki farklı sürüm olarak piyasaya sürülen model kablosuz internet erişimi, sabit disk ve bluetooth gibi özelliklere sahipti.

Oyun konsolu sektörünün yaratıcısı Nintendo da yıl boyunca Revolution (devrim) kod adıyla geliştirdiği konsolunu Wii ismiyle piyasaya sürdü. En büyük özelliği harekete duyarlı kablosuz kontrol pedi oldu. Oyun içindeki tüm hareketleri elinizdeki cihazı aynı şekilde hareket ettirerek oynadığınız tarz yeni bir sayfayı araladı.

Kaynak:www.radikal.com.tr

Link to comment
Share on other sites

aslında biraz da tarzla ilgili bi sorun msela yüzüklerin efendisinin strateji serisinin 3. sü çıktı çok iyiydi,hikayesi oynanışı vs. diğer oyunları bilemediğim için çok fazla yorum yapamayacğım ama normalde güzel oyun bulmakta zorlanan ben,bu sene güzel oyunlar oynadım :lol:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...