Jump to content

Cep telefonları limitleri zorluyor


BrightBlade

Recommended Posts

Cep telefonları limitleri zorluyor

27 Aralık 2006 Çarşamba 00:28

23953.jpg

Dünyanın en yaygın elektronik cihazlarından biri haline gelen cep telefonları 2006 yılında bir yandan mümkün olan her şeyi içlerine sığdırma diğer yandan da incelme yarışına girdi.

Amerikalı Motorola'nın 13.9 mm RAZR V3 modelinin yakaladığı başarıyla başlayan yarışta Koreli Samsung, 6.9 mm inceliğindeki X828 kodlu modeliyle sınırı belirledi. 2 megapiksel kameralı X828 teknolojik hiçbir özellikten de feragat etmedi.

2006'da piyasaya sürülen telefonlarda çokluortam (multimedya) özellikleri dikkat çekti. 2 megapikselle başlayan rekabet 3 megapiksele dayandı. Kimi Uzakdoğu prototiplerinde 10 megapiksele kadar çıkıldıysa da büyük boyutları yüzünden kimse onları cep telefonu olarak görmedi.

Apple'ın iPod fırtınasıyla yelken doldurmaya çalışan markalar birbirinin peşi sıra müzikçalar özellikli modelleri piyasaya sürdü.

Diğer yandan çoktan doymuş Batı pazarının aksine çok daha düşük gelir seviyeli ülkeler için konuşma dışında hemen hiçbir özellik içermeyen ve çok ucuz fiyatlı telefon modeli konusunda da hareketlenme yarattı. Bu konuda 30 ile 50 dolar arasında kimi modeller de sene boyunca gündemi işgal etti. Cep telefonu alanındaki devrim niteliğindeki gelişme kablosuz internet (WiFi) desteği oldu. Bu da aynı zamanda Skype gibi uygulamalar sayesinde ücretsiz görüşmeleri de mümkün kıldı.

Türkiye 2006 senesini de üçüncü kuşak cep telefonu altyapısından (3G) mahrum geçirdi. İddialar 2007 yılında ihalenin yapılacağı yönünde.

Kaynak:www.radikal.com.tr

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...