Jump to content

Pardus Yaz Stajı'nı Kazananlar


KemalALKIN

Recommended Posts

staj2010.png
Pardus, bu yılki stajyerlerini belirledi. Özgür yazılım dünyasında kariyer hedefleyen 20 öğrencinin kabul edildiği Pardus staj programı, 21 Haziran- 16 Temmuz ve 2- 27 Ağustos tarihleri arasında olmak üzere iki bölüm halinde gerçekleştirilecek.

Stajyerler Pardus’ta bulundukları süre içinde geliştirilmekte olan tüm sürüm süreçlerine dahil edilecekler. Böylelikle öğrencilerin mezuniyetleri sonrası özgür yazılım alanında başarılı bir kariyer kurmak için ihtiyaç duyacakları bilgi birikimini ve deneyimi kazanmaları sağlanacak. Staj süresince gerçekleştirecekleri projelerde başarılı olan öğrenciler, daha sonra Pardus Projesi'nde ya da UEKAE’de çalışma fırsatı elde edebilecek.

Halen Pardus geliştiricilerinin önemli bir kısmının kariyerlerinin stajyer olarak başladığına dikkat çeken Pardus Staj Koordinatörü Renan ÇAKIRERK şunları söyledi:

“Pardus staj programı sadece projeye nitelikli çalışanlar kazanmamız değil, aynı zamanda özgür yazılım dünyasının yeni, yetenekli, genç yüzlerle tanışması açısından da önem taşıyor. Stajyerler programı tamamladıklarında, başarılı bir kariyer için ihtiyaç duyacakları bilgi birikimini ve deneyimi kazanmış olacaklar. Bugün Pardus projesinde, özgür yazılım dünyasına staj programı ile adım atmış olan başarılı geliştiricilerimizin olması bunun bir göstergesi. Mezun olduklarında üretime katkı sağlayacak şekilde donanımlı, yetkinleşmiş gençlerin Türkiye yazılım ve bilişim sektörünün gelişiminde önemli roller üstleneceğine inanıyoruz.”

Bu yıl Pardus Yaz Stajı'nı hak kazanan öğrencilerse şöyle:
Adil Güneş AKBAŞ (Yeditepe Üniversitesi)
Ahmet AYGÜN (İstanbul Kültür Üniversitesi)
Alper TOKGÖZ (İzmir Ekonomi Üniversitesi)
Barış AKKURT (İstanbul Teknik Üniversitesi)
Caner BAŞARAN (Mersin Üniversitesi)
Deniz GÜRSEL (İstanbul Bilgi Üniversitesi)
Doruk ALTAN (İstanbul Ticaret Üniversitesi)
Doruk Destan SARPKAYA (Yeditepe Üniversitesi)
Eda OKUR (Boğaziçi Üniversitesi)
Engin MANAP (Çanakkale 18 Mart Üniversitesi)
Gökhan GÖKTÜRK (Sabancı Üniversitesi)
Gökhan YILMAZ (İzmir Ekonomi Üniversitesi)
Halid ALTUNER (Fatih Üniversitesi)
Hakan UYSAL (Hacettepe Üniversitesi)
Mehmet Burak AKTÜRK (İstanbul Ticaret Üniversitesi)
Mesutcan KURT (Çanakkale 18 Mart Üniversitesi)
Neslihan Şirin SAYGILI (İstanbul Teknik Üniversitesi)
Orçun AVŞAR (Çanakkale 18 Mart Üniversitesi)
Ufuk UZUN (Sakarya Üniversitesi)
Utku ULUŞAHİN (Başkent Üniversitesi)


Pardus'ta Stajyerlere Geniş Olanaklar

Pardus Projesi'nde staj yapmaya hak kazanan öğrencilerin, staj süreçlerinde gerçekleştirecekleri projelerden başarılı olarak tamamlananları, staj bitiminden sonraki ilk sürümde yer alma şansına sahip olacak. Daha da önemlisi, stajyerler Pardus Projesi'nde ve UEKAE'de iş olanağına kavuşabilecekleri önemli deneyimler kazanacak.

Halen Pardus geliştiricisi olarak projede çalışanların önemli bir bölümü, benzer bir olanakla Pardus Projesi'nde staj yaparak bugünkü pozisyonlarını kazanmış kişiler. Pardus Projesi'nde staj yapacak öğrencilerin belirlenmesinden sonra süreç, eğitim, proje ve belgelendirme aşamalarıyla devam edecek. Stajyerler yaklaşık bir ay sürecek staj süresince misafirhanede kalabilecek; öğle yemeği, bilgisayar, kütüphane, Pardus t-shirt ve ürünleri gibi ek olanaklardan da yararlanabilecek.


KAYNAK: www.ozgurlukicin.com
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...