Jump to content

İstenmeyen Postalara Devam


emily

Recommended Posts

Spam, yani istenmeyen e-posta derdi gelecek yılda da başımızı ağrıtmaya devam edecek gibi görünüyor. Bu işten zengin olanlar, yeni yöntemler için çalışıyorlar.

Geçen ay dünya genelinde gönderilen spam sayısının % 35 arttığı ve bu sayede gönderilen e-postaların, genelin % 90'ını oluşturduğu tespit edildi. Resimli spam mesajların yazılı mesajlara oranla daha fazla tercih edilmesi, daha fazla botnet (Zombi) kullanılması, spam mesajlar için daha fazla e-mail adresinin ellerinde olması ve bunların spam engelleyici programları altında geliştirmeleri, spam'cıların yeni metotları arasında gösteriliyor. Şu an kullanılan spam engelleyicilerinin çoğunluğu, resim içeren spamları kontrol etmede yetersiz kalıyor.

story.usenet.spam.jpg

İyi kazanıyorlar!

ImageSpam yayan kişilerin elde ettiği maddi kazanç, bu işin daha profesyonelce yapılmasını beraberinde getiriyor. Sürekli yeni yöntemler icat ediliyor. Yeni yazılımlar sayesinde cazip e-mail adresleriyle spam filtrelerini aldatıyor ve istenilen her şeyi kolaylıkla başarıyorlar.

Bazen de bu spam'cılar, e-mail adreslerine yoğun spamlar göndererek spam filtrelerini iş göremez hale getiriyor.

Günümüz bilgisayarlarının etkinliliğinin artması, hızlı internet bağlantıları ve kullanılan popüler yazılımlardaki güvenlik açıkları, spam'cılar için hep birer pozitif gelişme. Bu, uzun ve çetin bir savaş olacak.

shiftdelete

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...