Jump to content

Seninle Gurur Duyuyoruz Pınar!


KemalALKIN

Recommended Posts

anita-borg.png
Pardus geliştiricilerinden Pınar YANARDAĞ'ın adını eminiz pek çoğunuz duymuştur. Pınar, bildiğiniz gibi geçmişte TÜBİTAK UEKAE çalışanı olarak Pardus ekibinde yer almış, birçok ilke imza atmış bir geliştiricimiz.

Yıllar önce LKD'nin teknik konuda seminer veren ilk kadın üyesi olan Pınar YANARDAĞ, Google Summer of Code'a da kabul edilmiş ve geçen yıl Full Bright Bursu'nu kazanmıştı. Geçmişte Özgürlükİçin'in e-dergisi için de röportaj yaptığımız sevgili Pınar'dan güzel bir haber, dün geldi.

Pınar YANARDAĞ, yaptığı bilimsel ve sosyal çalışmaların, liderlik özelliklerinin ve Google'a verdiği proje önerisinin değerlendirilmesi sonucunda 2010 Google Anita Borg AMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika) Bursu'nu kazandı.

Google 2004 yılından beri bilgisayar bilimcisi Dr. Anita Borg anısına bilgisayar bilimi alanında öğrenim gören lisans, lisansüstü ve doktora öğrencilerine Anita Borg Bursu veriyor. Burs her yıl yaklaşık 20-25 öğrenciye verilirken, öğrenciler 1 yıl boyunca akademik çalışmalarında Google tarafından finanse ediliyor.
pinar-yanardag.jpg
Haziran ayında Google'ın Zürih'te düzenleyeceği ödül töreni ve etkinliklerine katılmaya hazırlanan Pınar YANARDAĞ, bu bursun özellikle bilgisayar alanında daha çok kadının aktif olarak var olabilmesi için rol modeller ve liderler yetiştirme amaçlı olduğunu söyledi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Pınar YANARDAĞ, halen Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans çalışmalarını sürdürüyor.

Pardus/Özgürlükçin ailesi olarak, Pınar'ı kazandığı bu prestijli burstan ötürü kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.


KAYNAK:www.ozgurlukicin.com
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...