Jump to content

Ajans Pardus Yayında!


muhtar

Recommended Posts

Özgürlükİçin Podcast Yayında!

oi-podcast.png

Pardus Topluluğu dört koldan atağa kalkmış durumda. 

Radyo programı tadında Linux dünyasından haberler dinlemek ilginç olacak doğrusu. 

gizem-seda-podcast.png

Özgürlükİçin Podcast'i, Gizem BELEN ve Seda AKAY'ın sunumlarıyla, her hafta yeni bir bölümle karşınıza gelecek

2 bayan Gizem ve Seda hanımlar güzel güzel teknolojik dedikodu ediyorlar

Meraklısına duyurulur

5. yaşını kutlamakta olduğu şu günlerde Pardus, kullanıcı ve meraklılarının takip edebilirliğini artırmak, Pardus ve özgür yazılım dünyasında gerçekleşen teknolojik gelişme ve yenilikleri haber vermek amacıyla önemli bir yayın trendi olan Podcast yayınlarını hayata geçiriyor.

Podcast kavramı 2004 yılında hayatımıza girmiş olsa da, asıl geçerlilik ve yoğun kullanımını, yaygınlaşan taşınabilir medya oynatıcılarına ve online ortamlara erişimin kolaylaşmasıyla kavuştu. Podcast en basit ve bilinen tanımıyla, bir oynatıcı için dağıtılan uygun ses ya da görüntü dosyası olarak ifade ediliyor.

Podcastler günümüzde eğitimden kamu yararı güden bildirimlere, iş dünyasının çarpıcı sunumlarından bloglardan uzanan geniş bir yelpazede kullanılıyor. Bu yeni iletişim mecrası, abonelikle elde edinilen haber içerikli bilgi kaynaklarına erişim ortamı olarak tüm dünyada yaygın bir kullanıma sahip.

Podcast'lerin en pratik özelliği, İnternet'e bağlanılabilen her yerden ya da dijital depolama aygıtlarına indirerek, istenildiği zaman istenilen yerde dinlenilebilmeleri. RSS ve Atom beslemeleriyle de her türlü güncel içerikten kolaylıkla haberdar olunabilmesinden ötürü, Podcastler büyük bir ilgi çekiyor.

Özgürlük Sen Nerdeysen Orada!

Daha çok Pardus dünyasından haberler, etkinlikler ve özgür yazılım teknolojilerindeki gelişmelere yer verileceği Özgürlük İçin Podcast yayınlarında, Pardus hakkında merak ettiklerinizin de yer alacağı eğlenceli sohbetler sizleri bekliyor olacak. 

Ajans Pardus şuan 11. bölümü yayınlanmakta oluğp tüm bölümlere buradan ulaşabilirsiniz

http://www.ozgurlukicin.com/podcast/

Podcast'imizde dinlediğiniz jingle müziği, Bandista tarafından seslendirilen "Özgürlüğe Manuş" parçasından oluşturuldu. Müziklerini serbestçe indirilip dağıtılabilmesi için Creative Commons lisansıyla özgürleştiren gruba, bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...