Jump to content

Abant Yok Oluyor İmza Kampanyası


Soundcraft

Recommended Posts

ABANT YOK OLUYOR

http://www.abantyokoluyor.com[/CODE]

Abant Gölü öylesi bir doğa harikası ki mutlaka korunmalı, mutlaka kollanmalı.

Abant Gölü yörenin göz bebeği, o yöreye has bir botanik bahçesi. 70 i endemik olmak üzere 1222 canlı türünün, birçoğumuzun adını sıkça duyduğu Abant Alasının, Abant Çiğdeminin ev sahibi.

Abant Gölü hepimizin korkulu rüyası olan, ancak kabullenip, hazırlıklı olmamız gereken depremlerin üreteci, Kuzey Anadolu fay hattının bizlere armağanı olan tektonik bir hediye.

Abant Gölü Milli Parklar Kanununu ve Abant Gölü Tabiat Parkı Uzun Devreli Gelişme Planı çerçevesinde devlet korumasına alınan bir tabiat parkı.

Ancak Abant Gölü üzerinde kara bulutlar var. Bu kara bulutlar hiçbir bilimsel destek olmaksızın uygulamaya konulmuş hummalı bir faaliyet olarak yöre üzerine çökmüş durumda.

Abant'ın doğal dengesine zarar vermiyoruz, tek ağaç bile kesmedik diyen yetkililerin talimatı ile Gölün suları yükseltilmiş, çevresindeki yollar, dolgu toprak ile alabildiğine yükseltmiş ve genişletmiş, birçok ağaç sular altında bırakılmış, yine birçok ağaç yükseltilen yol ile gölün arasında kalmış, fay hattının hafif bir kıpırdanması sonucu dolgu toprağın baskısı ile o ağaçların göle yıkılması, suyun etkisi ile köklerinden başlayarak çürümesi kuvvetle muhtemel.

Evet, iddia edildiği gibi göl kıyısında kesilmiş ağaç görülemiyor.

Ancak Abant Mudurnu arasında kullanımda olan yola paralel açılan yeni yol için yüzlerce kayın ağacı kökünden sökülerek atılmış durumda.

Dahası da var. Göl çevresindeki yolun parke taşları ile dolatılmasını takiben gölün içinden de faydalanmak adına Abant Gölüne yüzer lokantalar, yelkenliler, deniz bisikletleri sokulacak.

Abant yok oluyor. Abant'ın ruhundan başlayarak yok oluşu gözler önünde.

Üstelik Abant kontrol altında yok oluyor.

Abant'tan başka bir yerde olmayan, endemik türümüz Salmo trutta abanticus'un, yani siyah benekli Abant alasının, hemen gölün kıyısında yetişen eşsiz güzellikteki Abant çiğdeminin hatırına Abant'a sahip çıkalım.

Bilelim ki bu ülkenin her parçası gibi Abant'ta bizim değil, gelecek nesillerindir.

Bu çerçevede yürütmüş olduğum imza kampanyası (WWW.ABANTYOKOLUYOR.COM) ve kamuoyu oluşturma çabalarıma, ayrıca yapabileceğiniz her türlü destek ile (protesto, basın açıklaması, eylem vs.) doğa ve tabiat harikası Abant için yardım ve desteklerinizi bekliyorum.

Lütfen duyarsız kalmayın ve Abant’ı kurtaralım.

Her türlü görüş ve bilgi için aşağıdaki iletişim kanallarından ulaşabilirsiniz.

[CODE]http://www.abantyokoluyor.com
[email protected][/CODE]

5.JPG

21.JPG

22.JPG

25.JPG

28.JPG

29.JPG

30.JPG

35.JPG

36.JPG

37.JPG

38.jpg

39.jpg

40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

45.jpg

46.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...