Jump to content

Frets On Fire Ghrb


asil276

Recommended Posts

FRETS ON FİRE


30c3de0.jpg


2wd3az7.jpg


153653m.jpg


91jtdt.jpg


Öncelikle söylemem gereken bu bir oyun. Ama öyle bildiğiniz oyunlarda değil. Klavyeyle gitar çalacaksınız desem? Sıkıcı mı? Asla!

Her ne kadar şu anda sadece laptopum olduğu için benim böyle bir şansım olmasada oyunun maskotu elemanın tuttuğu şekilde klavyenizi tutarak oyunu oynayabilirsiniz.

Oyun şöyle çalışıyor; bir klavye (gitar sapı) üstünde sürekli ilerliyoruz ve notaların üstünden geçerken klavyeden uygun tuşa basmanız gerek. Böyle anlatınca kulağa çok sıkıcı geliyor biliyorum. Ama tuşlara basma zamanınız ile şarkının ritmi arasında bir bağlantı olduğu için zamanla alışıyor ve kaptırıyorsunuz. (Ben kaptırdım ordan biliyorum :) ) En güzel özellklerinden biri de çalmak istediğiniz binlerce şarkıyı da oyuna ekleyebilirsiniz. Bundan yazının sonunda bahsedeceğim ;)

Oynanışı hakkında tam anlamıyla açıklığa kavuşmanız için birkaç resim ve video da koyacağım. Varsayılan tuş ayarları (zaten klavyeyi maskot gibi tutacaksanız başka tuş ayarlarıyla oynamanızda çok zor) beş tel için F1-F5 tuşarı arası ve aynı anda basmanız gereken Enter şeklinde geliyor.

Frets on Fire

Resimden ne demek istediğimi hemen hemen anlamışsınızdır herhalde. Bu resimde F4 ve Enter tuşuna basılmış ve başarılı olmuş. Eğer olmazsa şarkı kesiliyor yada sesi azalıyor ve gıcırtılı bir ses duyuluyor.

Youtube ‘a , Google Video ‘ya veya istediğiniz herhangi bir video paylaşım sitesine Frets on Fire yazarak aratırsanız oyunun işleyişi hakkında daha açık bir fikir sahibi olup, ne kadar zevkli olduğunu görebilirsiniz.
Şarkı Ekleme

Gelelim şarkı eklemeye. Bu kısım çok basit. Şarkıları torrent programlarından aratarak bulabilirsiniz, bunların yanında buraya yazacağım kaynaklardan da faydalanabilirsiniz. Tek yapmanız gereken oyunu kurduğunuz dizini açarak (değişiklik yapmazsanız Program Files/Frets on Fire) data/songs dizinine istediğiniz şarkıyı atmak. Oyuna girdiğinizde şarkının listelendiğini göreceksiniz.

http://www.fretsonfire.net/
http://fretsonfire.wikidot.com/custom-songs
http://fof.hellmark.org/files.php[/CODE]


Ve daha Fazlasını google amcadan bulabilirsiniz.


Not : Leptopumda oynadığım için kontrolleri A,S,D,F,G ve ENTER yaptım,siz dilegiğiniz gibi optionsdan ayarlıyabilirsiniz içindeki şakıları yer kaplamasın die çıkardım sadece 1 tane metallicadan one şarkısını koydum siz dilediğnizi indirip çalabilirsiniz.

FretsOnFire.jpg


:download1:


[CODE]http://www.megaupload.com/?d=G5O2Z41Q[/CODE]


İşte Oyuna Ait Bir Video





Link to comment
Share on other sites

Metallica - Nothing Else Matter

http://www.fretsonfire.net/forums/ucp.php?mode=activate&u=491593&k=1XLR267HLB[/CODE]

Metallica - Master of Puppets

[CODE]http://www.mediafire.com/?w0yytz2xujt[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...