Jump to content

Facebook'un Gözü Üzerinizde Olacak


kanlıkefen

Recommended Posts

facebook1270893895.jpg


Sosyal ağ çılgınlığını başlatan Facebook bundan birkaç yıl önce yayın hayatına başladığı zaman, ücretsiz içerikleri ve kullanıcılarına verdiği güvenle ünlüydü. Ancak, site şirketleşme çalışmaları nedeniyle kendi yarattığı güvenlik ilkeleri bir bir çiğnedi.

Şu anda Facebook, 350 milyonu aşkın bir üye kapasitesine sahip. Haliyle dünya üzerindeki en iyi reklam araştırma platformlarından biri olma unvanını da taşıyor. Bu durumdan faydalanmak ve daha fazla reklam almak için, site yöneticileri mevcut Facebook'da paylaş uygulamasını değiştirmeye hazırlanıyor.

Şu sıralar test edilen uygulama önümüzdeki haftadan itibaren tüm üyelere açık hale getirilecek. Bunu beğendim (like) adlı bu buton sadece Facebook'ta değil diğer sitelerde de aktif olacak. Peki, ünlü sosyal ağın bu durumdaki kazancı nedir?

Sistem nasıl işleyecek?

Şu anda birçok sitede mevcut olan Facebook'ta paylaş tuşları aslında amacına fazla iyi hizmet edemiyor. Çünkü kullanıcıların bu içerikleri beğendiği için mi yoksa kızdığı için mi paylaştığı belli değil. Yeni yöntemle birlikte sosyal ağ sizin beğendiğiniz haber ve video gibi içeriklerin dosyasını tutacak.

Kişisel bilgilerle zenginleştirilen bu dosyalar ise reklam anlaşmaları için kullanılacak. Yani, Facebook şirketlerden reklam talep ederken ellerindeki beğeni dosyalarını da sunacak. Böylece reklam firmaları da hedef kitlelerine daha yakından ulaşmış olacaklar.

Ancak buradaki, etik dışı olan durum ise kullanıcıların süslenmiş tuşlar sayesinde istemeden piyasa araştırmalarına kurban gitmesi.Sitenin bundan sonraki adımı ise fan sayfaları ve mevcut reklamları veri toplamaya daha uygun hale getirmek.
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...