Jump to content

Xp Ve Win7 Bot Hakkında Bir Soru


Recommended Posts

sa beyler şimdi bende hem win 7 kurulu hemde xp kurarken öncelikli olarak xp sonrada win7 kurmamı söylemilerdi ki başlangıcta işletim sistemi seçme ekranı gelsin.. şimdi sorun yok kullanıyorum fakat şuanki win xp yi farklı bi xp sürümünü indirdim onu kuracam xp nini üzerine direkmen kuracam acaba bilgisayar açılışında sorun çıkarmı ? yani işletim sistemi seçme ekranının gelmeyecegini söylüyorlar ??size soruyom bi sorun olurmu ? direk yeni indirdigin xp yi eski xp nin üstüne kuracam cevaplarınızı acillen bekliyorum selametle

Link to comment
Share on other sites

peki ne yapmalıyım win 7 de sorun yok win 7 de çok rahatım win 7 yi tekrardan formatlamak istemiyorum bi çözüm yollu varmı ne yapayım önerililerinizi bekliyorum

Zaten yeni XP kurulum yapmak istediğinde kurulum, PC'de var olan win 7'yi farkedecek ve 'sisteminde daha yeni bir işletim sistemi var' muhtevalı bir mesajla yeni XP kurmana izin vermeyecektir.

Ama şu şekilde yapabilirsin: Windows XP üzerinden (yani hiç dos'a girmeden doğrudan windows XP üzerinden) kuru çalıştırarak YÜKSELTME seçeneği ile windows XP'ni yenileyebilirsin ve bu şekilde hem win xp-win7 boot menünü hemde win xp üzerinde mevcut bulunan programlarının aynen çalışmasının devamını(Vede diğer ayarlarının devamını) sağlayabilirsin. Ama kesinlikle yükseltme seçeneği ile kurulmalıdır. Diğer seçenek yeni kurulum seçeneğidirki o sistemin sıfırdan kurulmasını sağlar ama bu arada windows 7' ye ulaşım imkanını ortadan kaldırır.

Kolay gelsin.

Not: Ayrıca sıfır XP kurma imkanıda var ama bu durumda çoklu işletim sistemi boot seçeneği oluşturabilmek için 3. parti bir boot manager programına ihtiyacın olur. Bu yöntem şekli ile ilgili herhangi bir deneyimimim olmadığı için böyle bir kurulum ve boot manager programı öneremiyorum. Ama web ortamında araştırırsan yeterli bilgi ve programı bulabileceğine inanıyorum. Tekrar kolay gelsin.

Edit: Arslantayın mesajındaki belgede geçen Easy BCD programıyla söz ettiğim boot loader düzenini rahatlıkla oluşturabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...