Jump to content

Pardus Ile Okul Laboratuvarı


KemalALKIN

Recommended Posts

Badirga-koyune-biligisayar.jpg
Pardus ile Okul Laboratuvarı

Özgür Bilişim Derneği, Bursa'da bir okula daha Pardus laboratuvarı kurdu.

DSC01420.png
Bursa'da, özgür yazılımları tanıtmak ve yaygınlaştırmak adına sık sık tekrarlanan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Bu sevindirici haber, Özgür Bilişim Derneği Başkanı Zafer TURAN'dan geldi.

Gönüllü olarak çalışan bilişim derneği üyeleri, elektronik atık olarak görülen ve kullanılmayan ikinci el bilgisayarları onarıp yeniden kurarak ihtiyacı olan okullara bilgisayar sınıfları kuruyorlar. Daha önce, Karamehmet İlköğretim Okulu ve Badırga Köy okulunda laboratuvar kuran Özgür Bilişim Derneği üyelerinin, Bursa'da yapılan üçüncü çalışması da gerçekleşti. 8 Nisan'da bir okul laboratuvarı daha açıldı.

Özgür Bilişim Derneği, henüz bilgisayar sınıfı olmayan, Bursa Hasanağa TOKİ İlköğretim Okulu'nda Pardus PTSP kullanarak 10 bilgisayarlık bir laboratuvar kurdu. Açılışı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa BOZBEY yaptı. Mustafa BOZBEY, özgür yazılımların önemi konusundaki açılış konuşmasını yaparken, Nilüfer Belediyesi'nin de destek vereceğini ekledi.

Birçok kanaldan toplanan eski bilgisayarları, Linux işletim sistemiyle çalıştırarak, elektronik atıkların değerlendirilmesine iyi bir örnek oluşturuyorlar. Bilgisayarlarda kullanılan işletim sisteminin Pardus olmasına dikkat çekmeden geçmiyoruz.

Özgür Bilişim Derneği'nin özellikle gönüllü gençler için, bu çalışmalarda desteğe açık olduğunu hatırlatırız. :)


KAYNAK:www.ozgurlukicin.com
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...