Jump to content

Dizüstü Bilgisayarda Faresiz Tam Kontrol


lontokyo

Recommended Posts

Bu bedava araçla laptop ve netbook'unuz çok daha yetenekli olacak. Üstelik her şey trackpad'de gizli...

Diz üstü bilgisayarlar önce kullanıcıları mekanlara bağımlı olmaktan kurtardılar, ardından da fareye kendi dokunmatik alternatiflerini getirdiler. Dokunmatik trackpad'ler oldukça kullanışlı olsa da pek çok kişi için fare, hala eksikliği hissedilen bir alışkanlık. Ama ufak ve ücretsiz bir yazılım farenin asla sunamayacağı kolaylıkları trackpad ile gerçekleştirmenizi sağlıyor.

Scrybe , trackpad'inize yeni özellikler ekleyen bir yardımcı program . Karşılığında ise sadece programı indirirken bir e-posta adresi yazmanızı istiyor. Daha sonra biraz uzun süren kurulum esnasında kendi sürücüsünü de indirmenizi gerektiriyor.

Ama tüm bu çabalara değeceğine emin olabilirsiniz. Çünkü Scrybe sadece Windows diz üstü bilgisayarınıza Mac alterantiflerinde bulunan çift parmak ile yönetim özelliğini getirmekle kalmıyor, kendi işaretlerinizi tanımlamanıza ve sadece tarckpad üzerinde bu işaretleri parmağınız ile çizerek dilediğiniz programı kolayca çalıştırmanıza veya istediğiniz web sitesini hızlı bir şekilde açmanızı sağlıyor.

Kullanabileceğiniz işaretler arasında önceden tanımlanmış olanlar da bulunuyor ama kendi işaretleriniz ile dilediğiniz kısa yolu kendiniz de oluşturabilirsiniz. Örneğin sizin tercihinze bağlı olarak trackpad üzerine parmağınızla bir G şekli çizerek Google.com'u açabiliyo, T şekli çizerek hızlı bir şekilde TNCTR.com'a ulaşabilir veya W çizerek Winamp'i çalıştırabilirsiniz.

İndirme Bağlantısı:

http://www.uscrybe.com/download.php[/CODE]

Kaynak:

chip.com.tr
Link to comment
Share on other sites

Gereksiz bir icraat, yeni bişide değil, bir sürü alternatifi var bunun, windows 7 de zaten görev çubuğundaki programları win+1,2,3... gibi tuşlara basarak çalıştabiliyorsunuz.

Link to comment
Share on other sites

Gereksiz bir icraat, yeni bişide değil, bir sürü alternatifi var bunun, windows 7 de zaten görev çubuğundaki programları win+1,2,3... gibi tuşlara basarak çalıştabiliyorsunuz.

1-herkes win7 kullanmıyor

2-programın avukatı değilim ama sunu soyleyebılırım bır cok extra ozellık getırıyor kullanıyorum sımdı

3-sözüne "bence" diye başlasaydın bu cevapların hiçbirini yazmıyacaktım ama yazmamışssın forum adabımız kalmamıs anlasılan...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Merhaba;

Chip dergisinin referans gösterdiği bir programı en azından denemek gerektiğine inanıyorum, benim sorum biraz sıradışı olacak :D üretici sayfasındaki tüm Workflowlarda sadece notebook touchpad'ler için örnekler gösterilmiş, benim kendi yaptığım touchpad'im var daha doğrusu drawpad demek daha uygun pc'de kullanıyorum ama driver'ını kullanacağım zaman yüklüyorum(deepfreeze ile her seferinde kaldırma engelini aştım :D) böyle yapmazsam girdi birimleri çakışıyor (webcam/printer/tv card... vs.) acaba bu program çakışma yapıyor mu, pc üzerinde drawpadlerde hiç denediniz mi? Multitouch yazılımları yüklü, (MS Surface'de kullanılan bi kaç yazılım da yüklü) (bu arada evet printer, webcam driverlarını'da kuıllanacağım zaman yüklüyorum :D tek yüklü olan tv kartının driver'ı)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...