Jump to content

3 Boyutlu Sinema Keyfi Türkiye'de!


NoobAccountant

Recommended Posts

5by5pl.jpg

3 boyutlu sinema keyfi Sony’nin katkılarıyla ve Real D 3D farkıyla…

En yeni teknolojileri ile hayalleri gerçekleştirerek, insanların hayatına değer katan dünya devi Sony ve Türkiye’de eğlence sektörünün lider şirketi Mars Entertainment Group, 3D film gösterimleri için işbirliği yaptı.

Sony ve Mars Entertainment Group, dünyanın lider 3 boyutlu sinema teknolojisi olan ve Türkiye’de sadece Cinebonus Sinemaları’nda bulunan REAL D 3D ile Adapazarı’ndan Erzurum’a 12 şehirde, 29 salonda gösterilecek 3D filmler ile sinemaseverleri, çok ayrıcalıklı bir 3 boyutlu yolculuğa çıkaracak.

Teknolojide dünya devi ve 3D değer zincirinin her parçasında uzmanlığı olan tek şirket olarak bu platformun da lideri Sony ile sinema, spor, spa ve yiyecek içecek alanlarındaki her projesinde farklı detayları teknoloji, tasarım ve işlevsellik ile buluşturarak, Türkiye’de eğlence sektöründe lider marka olan Mars Entertainment Group, 3D sinema deneyimini farklı bir boyuta taşımak üzere güçlerini birleştirdi. Sony ve Mars Group, bu işbirliği kapsamında 2 Nisan 2010 tarihinde gösterime giren Clash of Titans (Titanların Savaşı) 3D filmi ile başlattığı 3 boyutlu sinema keyfini, Adapazarı’ndan Erzurum’a 12 şehirde sinemaseverlerle buluşturulacak. Sinemaseverler, üstün görüntü kalitesi ve parlaklığıyla 3 boyutlu sinema deneyimine “kusursuzluk” kazandıran ve Türkiye’de sadece bir Mars Entertainment Group kuruluşu olan Cinebonus Sinemaları’nda bulunan REAL D 3D teknolojisinin eşsiz ayrıcalıklarını yaşayacak.

Türkiye’de sinemaseverlere çok özel bir 3D deneyimi yaşatacakları işbirliğinden son derece memnun olduklarını vurgulayan Sony Eurasia A.Ş. Genel Müdürü Mohsen Noohi, konu ile ilgili olarak şunları dile getirdi: "Sony, 3D değer zincirinin her parçasında uzmanlığı olan tek şirkettir. 3D’de, içeriğin oluşturulmasından çekim, yapım aşaması, yayınlanması ve tüketicilerle buluşturulmasına kadar tüm süreçlerde öncü ve lider bir rol üstleniyoruz. Özetle tüm 3D platformunu, tüm bileşenleri ile birlikte yaratıyor ve sunuyoruz. Bu anlamda Mars Entertainment Group ile yaptığımız çığır açıcı ortaklıkla, sinemaseverler, Türkiye’de sadece Cinebonus Sinemaları’nın sahip olduğu kusursuz Real D 3D sinema sisteminin sunduğu zengin eğlence deneyimini yaşayabilecek.”

Erzurum’daki sinemaseverler de 3D sinema deneyiminin keyfini tadıyor

Sony ile yaptıkları işbirliği sayesinde Türkiye’nin toplam 12 ilindeki izleyicilerin tümüne, aynı kalitede 3D sinema deneyimi yaşatacaklarını vurgulayan Mars Entertainment Group CEO’su Muzaffer Yıldırım, “REAL D 3D, 23 ülkede 5.000’in üzerinde salonla dünyanın en büyük dijital 3D platformunu temsil ederken, izleyicilere mükemmel sinema deneyimi yaşatarak yenilikçi konumunu sürdürüyor. 2010 yılının ülkemizde sinema sektörünün zirve yapacağı bir yıl olacağını düşünüyor, 3D film içeriğinin artması ile birlikte bu ivmenin daha da hızlı olacağına inanıyoruz. Sony gibi teknolojinin pek çok alanında olduğu gibi 3D platformunda da tek söz sahibi bir dev ile yaptığımız işbirliği sayesinde 3 boyutlu sinema deneyimini, İstanbullu sinemasever ile Erzurum’daki sinemaseverin aynı anda, aynı kalitede yaşamasını sağlayacağız. Bu güçlü birliktelik, aynı zamanda REAL D 3D teknolojisini Türkiye’nin diğer şehirlerine uygulama konusundaki stratejik çalışmamız için de çok önemli bir adım. Çok yakın gelecekte UEFA ve FIFA futbol karşılaşmalarını da 3 boyutlu olarak sinemalardan izlemek mümkün olacak. Sony ile yaptığımız işbirliği sayesinde futbol severlere de 3 boyutlu içerikleri sunabileceğiz” dedi.

NASA’ya 3D görüntüleme araçları sağlayan şirket

REAL D 3D, alternatif 3D sinema sistemlerinden farklı olarak, en üst kalitede 2D ve 3D içerik gösterebilen sadece bir adet dijital projektör ve sunucu kullanıyor. Sağ ve sol görüntüler, çok yüksek bir hızda, saniyede 144 kare olarak, sırasıyla perdeye yansıtılıyor. Her karede sağ ve sol göz için görüntü olarak değişirken, bu iki görüntünün birleşmesi, REAL D 3D sinema sisteminin ışığın yönünü değiştirerek REAL D 3D Sinema gözlükleriyle buluşturması ile sağlanıyor.

Gümüş Perde’ye yansıtılan görüntü 35 trilyon renk içeriyor. Kullanılan dijital ses sistemi ise 36,600 Watt ses gücüne sahip. 3D görüntüleme araçları sağlayan REAL D 3D, bu alanda dünyanın önde gelen şirketlerinden biri. İşbirliği içinde olduğu kuruluşlar arasında NASA ve Amerikan ordusunun yanı sıra BMW, Boeing ve Pfizer gibi dünya devleri bulunuyor. Bu özel sistem sayesinde 3D film izlerken, baş ağrısı ve göz yorulması yaşanmıyor. REAL D 3D şu anda 23 ülkede 5.000’in üzerinde salonla dünyanın en büyük dijital 3D platformunu temsil ediyor.

REAL D 3D gözlükleri de üstün

Ekrandaki sağ ve sol görüntülerin beyinde birleşmesi ve derinlik algısının gerçekleşmesini sağlayan özel REAL D 3D gözlükleri, geleneksel kırmızı-yeşil anaglif gözlüklerden farklı, son derece hafif, rahat ve polarize filtreli gözlükler olarak alanında, üstünlüğünü devam ettiriyor.

Kaynak:

http://www.veteknoloji.com/3-boyutlu-sinema-keyfi-turkiye-de-30027--.html[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...