Jump to content

El Yapımı Anfi


akmannnnnn

Recommended Posts

S.a Arkadaşlar;

Benim elimde el yapımı bi anfi var. Bayağı bi önce yapılmiş bir anfi. Çok güçlü bişe kaç wolt oldugunu bilmiyorum. Benim sorunum ses 0'da oldugu zaman cızırtı oluyor kulaklıgı taktıgımda da aynı müzik çaldıgı zaman cızırtı duyulmuyor ama müziği kapattıgımda cızırtı baslıyor ses girişini pc ye takıp çıkarttıgımda da garip bi patlama sesi geliyor. sizce bunların nedenleri ne olabilir ?

Bu da anfinin resmi.

06042010w.jpg

Link to comment
Share on other sites

bu devrede bu sorunu giderebilecegini sanmıyorum ama sen yinede ses giriş kondansatorunu ve o potansiyo metreyi degiştir ve eksiden eksiye bi 100 nf kondansator bagla haricten ve ses giriş kablolarını bieazdaha kaliteli kullan jak ı cıkartıp taktıgında kolonlardan patlama sesi gelmesi normal bu işlemi elektrigi kestikten sonra yap ..

eger kaliteli bir ses cıkısı istiyorsan ve maliyet ucuz olsun diyorsan sanyo firmasının la4742 veya la4743 entegresini öneririm .. sanırım bu devrede kullanılan ta8210 olabilir vasat bi entegre bas lar sanki çifi çakıyormusun gibi cıkıyor bu entegrede .. bu sorunlar ac gerilimin dc ye doru dürüst cevrilmemesinden kaynaklanıyor baksana 2 tane diyotla ac dc ye cevrilmiş bu devreden ne beklenirki ..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...