Jump to content

1gbps, Ucuz Fiberoptik İnternet Istanbula Geliyor.


temmuz

Recommended Posts

Geçtiğimiz günlerde Google'ın süper hızlı genişbant internet projesiyle ilgili gelişmeleri "Google'dan ucuz internet!", "Google'ın fiber-optik planı!" başlıklı haberler ile aktarmıştık.

Google, kar amacı gütmeden sırf daha hızlı internetin mümkün olduğunu ispat etmek için 50.000 ila 500.000 arasında kullanıcıya süper hızlı internet sunmayı planlıyor.

Bu plan çerçevesinde evlere ve iş yerlerine fiber optik kablo ile 100Mbps ila 1Gbps arasında hızlarda internet sunulacağı açıklanmıştı. Google'ın pilot bölge aramaları da bununla birlikte başlamıştı.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir Google Türkiye yetkilisi, CHIP Online'a yaptığı çok özel açıklamada bu girişimin sadece Amerika ile kısıtlı kalmayacağını açıkladı

Google'ın süper hızlı interneti Amerika'da daha sonra Almanya, İngiltere, Fransa ve Türkiye'de sunulacak. Türkiye'de ilk olarak İstanbul'a sunulacak hizmetin, daha sonra diğer büyük kentlere de sunulması bekleniyor.

Google yetkilisi, Google'ın sadece Amerika bazlı bir şirket olmadığını, global bir şirket olduğunu, bu yüzden hizmetlerinin sadece ABD ile sınırlı kalmayacağının altını çizdi. Fiberoptik internet projesi, işte bu yaklaşımın bir ürünü...

İstanbul, Google'ın fiberoptik internet hizmetinden elbette hemen yararlanmaya başlamayacak. Bu proje ancak 2011 yılının ilk yarısında hayata geçebilecek.

"Neden İstanbul?" sorusunu yönelttiğimizde " Buradaki genç nufüsun isteği ve dinamizmi bizleri çok şaşırttı ve yaptığımız araştırma sonucunda Avrupa ile birlikte Türkiye'nin, özellikle de İstanbul'un doğru bir karar olduğunu anladık." cevabını aldık.Minimum bağlantı hızının 100Mbps, maksimum bağlantı hızının 1Gbps olacağı zaten daha önce de aktarılan bilgiler arasındaydı.

Bu bir kez daha doğrulandı. Google fiyat ya da kota konusunda kesin bir açıklama yapmadı ama "Türkiye şartlarını ve para biriminin Dolar ile kıyaslamalı değerini dikkate alacağız" diyerek ilk ipuçlarını vermiş oldu.

Türkiye'de bu müthiş hızlara kavuşacak olan ilk şehir, haberin başında da söylediğimiz gibi İstanbul olacak. 50.000 ila 100.000 arasında kullanıcı, Google'ın süper hızlı internetinden yararlanma imkanına kavuşacak.

Resmi açıklamanın Haziran başında yapılması, ön başvuruların ise Eylül itibariyle başlaması bekleniyor.

Chiponline-Türkiye (01-04-2009)

Hiçte 1 Nisan şakası gibi görünmüyor ama bilinmnezki.. Acaba?.. (Temmuz yani ben..)

Link to comment
Share on other sites

Bu tür hizmetlerin bir bölgede kısılıp kalamaktansa tüm ülke genelinde yaygınlaşması iyi olacağını sanıyorum.Böyle bir hizmetin kullanıcıya maliyeti ne olacak oda bilinmemekte,tek bilinen şeyin ekonomik krizle boğuşan halka ucuz ve kaliteli hizmet olması genel dileğimizdir.Artık tüm net kullancıları içlerine bezginlik gelmiş telekom tekelinden kurtulmak isterler.
Link to comment
Share on other sites

100 Mps internet hizmetine 50 tl istenmesi bence cok çazip ama bu 50 tl artı bağalantı vs giderleri de eklenirse ne olur bilmem ama yalın adsl+2 durumunda olan bu minimum 100 mps hizmet karşılığı olarak herşey dahil ise ve bu hizmet benim bölgemde faaliyete gecse hiç düşünmeden telekomla bağlantımı koparır 1 mps e ayda 45 tl vereceğime 100 mps 50 tl veririm,ev telefonumuda ipatal ederim.

Hesap şu:

45 tl 1 mps adsl + 20 tl telefon: 65 tl

50 tl 100 mps adsl+2+telefon yok: 50 tl

Hizmetten kullanıcı karı : 15 tl.

Link to comment
Share on other sites

Bu ülkede fiber internetin her yere yayılması kafadan bir 10 yıl alır. Neden diyecek olursanız gayet açık;

Telekom bakıyor nerede nüfus yogunlugu var ve talep fazla oralara fiber hatları çekiyor. Yani diyorki ben bu işi yaparken para harcamayacam arkadaş. Hem kazanacam hep kazanacam aç gözlüyüm diyor. Aynı zamanda diyorki 1 mb/s internet nelerine yetmez, daha 5-6 yıl önce 56k internet kullanıyorlardı bu Türk halkına yeter diyor. O yüzden aceleye getirmiyor.

Halbuki ellerinde gerek para, gerek işci, gerek malzeme her türlü imkan var. İstese bütün Türkiyeye döşer bu fiber kabloları. Ama işte para kazanıyor bizden.Para kazanmak için daha fazla paraya satması gerek o zaman satamayacak elinde kalacak. Bundan korkuyor. Fiyatlarıda düşürmüyor gavurun oğlu.

Bir keresinde bir haber okudum Japonlara 1 GB/s intetnet gelecek ve adamlar bunun için bizim 8mb/s den ödediğimizin daha azını ödeyecekler.Bu ülke böyle giderse ne olacak bilmiyorum...

Link to comment
Share on other sites

Quicknet de önce 100mbit hızlara kadar uygun fiyatlı hizmet iddiasıyla ortaya çıktı 1 sene bilr olmadan fiyatları 5 e katladı, istemeyene de adil kullanım hakkından dem vurmaya başladı. benim ilk işim iptal etmek oldu bağlantımı. Bu iş daha çooook su ******ürür..

Link to comment
Share on other sites

Telekom 2004 ten önce kullanıcıya sunduğu 56 k interneti kullanıcı olarak bizler 33 k olarak gördük,netin düşmesi de işin çabası,yukarda bilalin dediği doğru sağmal inek olarak gören bizleri habire düşük net hızınla sağsınlar dursun.Eskiden bir söz vardı ....:AMERİKALILAR GİDER AYA - TÜRKLER GİDER YAYA:...... her zaman türk milleti baştaki hortumcuların sömürgecilerin var olduğu sürece teknolojik acıdan Afrika ülkeleri seviyesinde gider.

Böyle bir kaliteli hizmetlere her zaman vatandaşımızın ihtiyacı var,bunun yanında bu hizmetlerin en faydalı hali hekimlikte ve tıpta kullanılması,düşünün bir tıp uzmanı doktor izinde ve anatalya sularında keyif yapıyo ve bu arada bir telefon alo dr bey bir açil hasta geldi bunu ameliyat yapılacak ancak bunu sen yaparsın telefon mesajına ve dr acar pc sini gecer klavyenin başına bağlantı kurar sağlık kuruluşun ameliyahaneye hasta bayıltırlar ordan ve dr de yapar ameliyatını pc başından bir yandan tekilayı ******ürürken öte yandan sağlık merkezine gitmeden şemsiye altında kumsalda yapar ameliyatını.

Bu örnekler ile her zaman ihtiyacı var ülkemizin vatandaşları.

Link to comment
Share on other sites

Quicknet de önce 100mbit hızlara kadar uygun fiyatlı hizmet iddiasıyla ortaya çıktı 1 sene bilr olmadan fiyatları 5 e katladı, istemeyene de adil kullanım hakkından dem vurmaya başladı. benim ilk işim iptal etmek oldu bağlantımı. Bu iş daha çooook su ******ürür..

AYNEN KATILIYORUM FİKRİNE UCUZ HİZMETİ KİM VERİR

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...