Jump to content

Usb Diske Ghost Imajı Gömme


idi.com

Recommended Posts

Sayın üstat elimde 500 adet bilgisayar var ve cd romları yok işletim sistemi XP harici disk takarak birinin imajını ghost 10 ile aldım. imajı 2 adet dosya olarak çıkardı. (PC00001.GHS + PC.GHO) toplamda 3 Gb ben bu ghost imajlarını USB diskin içine atarak diğer cihazlara taktığımda otomatik kurmasını istiyorum nasıl yapabilirim.

yardımcı olabilirmisiniz. Simdiden tşk ederim.

Link to comment
Share on other sites

Selamlar.

Gerekli Programlar.

1. Virtual Floppy

2. win98 boot disk image

2. Winimage

3. Usb Disk sorage Format

(pcde disket sürücü yoksa vistual flopy VfdWin.exe yi çalıştırıyorsun. VfdWin.exe açılınca Driver menüsünden Start butonuna bas. Start olunca Driver1 menüsünden New’e bas b diskete bir isim ver Capacity 1.44 yada 2.88 seç.Formatla.

Winimage ile win98 bootdisk image içindeki dosyaları disket sürücüye çıkart

Usb disk storage format programı çalıştırıp Device ‘ı seç Format options’tan Create Dos Bootable Disk seçip A sürücüsünü göster

Diski formatla.

Disk formatlanınca 3 adet sistem dosyası usb ye geçecektir. Dikette kalan diğer dosyaları da el ile kopyalaman gerekiyor.

Bootable USB Disk hazır.

Kolay Gelsin.

Not: Programları bulamazsan söyle upload edelim. SAYGILAR

Link to comment
Share on other sites

selam dostum, Norton GHOST yerine ACRONIS kullabilirsin... :)

Kardeş tam ben diyecektim:)

Acronnisin usb bellekten boot etme becerisi de var.Kesinlikle en kullanışlı yöntem.Hatta yedek dosyasını ağ dan bile atabilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

slm hocam, internet kafende 500 e yakın pc var diyorsun, bunların aynı anakart ekran kartı ram çipsetine sahip olanlara göre ayır hepsi için ayrı acronis imajı al ve bunlara yükle işte dikkat etmen gereken aynı çipsetlerin olduğu pclere aynı imajı atmak olacktır. bunu bootlu bir usb belleğin içine ghost imajı ataarak ve programını atarak kolayca yapabilirsin...

Link to comment
Share on other sites

Hocam sorun suki bahsetmiş olduğum PC'ler LCD panel Pc bildiğimiz üzre cihazda Desktop ta olan herşey var sadece arkasında ve Slim sekilde fakat CD-Rom ve Disket yok. Daha önce bu cihazlara ghost ile imaj hazırlayan arkadaşlar işten ayrıldı. Ama nasıl yapmışlar ise ben sadece cihazın USB girişlerine klavye ve Flash diski taktığımda cihaz ghostu otomatik başlatıp kuruyor iş bitince MsDos ta C: de bekliyor reset atıp kurulu tamamlamış oluyordum. Benim istediğimde aynı bu gerekli linkleri gönderirseniz çok sevinecem...

Fakat benim yaptığım cihaza harici USB CD-Rom takıyor CD den ghostu açıyor, Flash diskteki imajın yerini gösteriyor öyle başlatıyorum. Buda zahmetli oluyor.

Google amcada çok aradım fakat konu ile ilgili hiç birşey bulamadım.:(

Link to comment
Share on other sites

İlgili pclerdeki disk yapısı, ve ilgili pclerin özellikleri aynı ise aşağıdaki linki biraz kurcala. Belki senin açından bir şeyler çıkar!

http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=124428&hl=[/CODE]

Edit:

Senin yapman gereken,

1. Usb diski bootable şeklinde çalışabilecek hale getirmendir. (Grub4dosu tavsiye ederim)

2. Yukarıdaki konudaki anlatılan otomatik ayarları yapmandır.

Yukarıdaki konuda, normal sistemdeki dahili diskten bahsediliyor, lakin grub4dosu usb diskine kurup usb diskindende otomatik geri yükleme yaptırtabilirsin.

Tabi istersen usb diskten sistem başlayınca otomatik olarak direk ghost başlatabilecek şekilde ayarlayıp, tüm işlemleri daha da otomatik hale getirebilirsin...

Kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

SENİN DERDİNE BEN CARE BULURUM :) HACI BAK SIMDI SEN BİRİNİ FORMATLA PROGRAMLARINI KUR TAM HAZIR OLSUN SONRA BU ARADA GHOSTU KURMAYI UNUTMA SONRA HDD CIKAR DİYER PC YE AYRU IDE KABLOSUNU TAK AMA SERİALLERE DİKKAT ET FORMAT ATTIGIN HDD BASLAT SONRA ACILDIKTAN SONRA GHOSTU AC CLONLA :) YANİ BENİM TABİRİMLE İNTERNET CAFE İMAGINA GİRİYORSUN SONRADAN İ.P ADRESLERİNİ VE PC LERE İSİM VER OYUN KURARSAN KEYLERİNİ DEİŞTİR TEK TEK BİTTİ OLAY BU. TAKLDIGIN YER OLURSA YAZ YARIMDICI OLMAYA CALISIRIM BU ARADA BENDE ESKİ İNTERNET CAFECİLERDENİM:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...